RSC Anderlecht zonder overtuigen naar levensbelangrijke driepunter bij Essevee, dat met 0 op 21 achterblijft

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
RSC Anderlecht zonder overtuigen naar levensbelangrijke driepunter bij Essevee, dat met 0 op 21 achterblijft
Foto: © photonews

RSC Anderlecht heeft nog eens een driepunter gepakt, op bezoek bij Zulte Waregem. Na een felbevochten duel won het zonder overtuigen met 1-2.

  • Twee clubs in crisis hadden driepunter nodig
  • Zulte Waregem bijna op voorsprong, maar doelpunt afgekeurd
  • Bakkali en Gerkens doen het voor paars-wit
  • Tegentreffer Buffel komt te laat

Zulte Waregem ontving met een 0 op 18 in de competitie vanop de voorlaatste plaats RSC Anderlecht, waar het na een aantal mindere weken én een pijnlijke nederlaag in Europa ook een crisissfeertje was. De paars-witte fans spraken vóór de match al met Marc Coucke en kwamen pas na een kwartier het stadion binnen mét een duidelijk statement tegen het transferbeleid.

Om maar te zeggen: hoogspanning op de wedstrijd, die normaliter een toonbeeld is van twee goedvoetballende ploegen in België met twee aanvallend ingestelde teams en vaak goed voor een leuke wedstrijd. Nu dus niets van dat alles, daarvoor was het allemaal een veel te nerveuze bedoening.

Nerveuze bedoening

Dury had opnieuw flink bijgestuurd met vier nieuwe namen, waaronder Michaël Heylen. Hein Vanhaezebrouck deed nog straffer, met liefst zes nieuwe spelers. Santini was geblesseerd, terwijl diverse andere spelers volgens de coach van paars-wit teveel twijfelden om aan de aftrap te komen.

Zulte Waregem toonde zich in de eerste helft de minst slechte ploeg en ontwikkelde ook enkele grote kansen, waarbij vooral De Pauw altijd had moeten scoren. Harbaoui scoorde wél, met het hoofd op een corner, maar hij zag zijn goal afgekeurd worden. 

Aan de overkant was het even daarna wél raak, want Bakkali profiteerde van het uitglijden van Heylen om de 0-1 voorbij Bossut te schuiven. De uitbarsting van vreugde, het met z'n allen op aangeven van Trebel naar grote leider Vanhaezebrouck lopen om hem quasi dood te knuffelen? Het was een duidelijk statement van de paars-witte spelerskern.

Nog werk

Op goed voetbal hopen? Dat was een stapje te veel willen, overduidelijk. De onzorgvuldigheden waren daarvoor niet op een hand te tellen, het tempo was laag en pas toen Kums een kwartier voor tijd Saelemaekers vond, kregen we een echt mooie goal te zien. Het terugleggen op Gerkens perfect, de afwerking prima.

Pas in minuut 93 kon Zulte Waregem zijn goaltje (verdiend) meepikken na een corner dankzij Buffel, maar het kalf was toen al verdronken. 0 op 21 voor Essevee, Anderlecht heeft met de overwinning aan de Gaverbeek zichzelf ietwat uit de miserie gespeeld. Maar er is nog werk aan de winkel ...

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws