Cercle en Kortrijk spelen gelijk, maar VAR eist hoofdrol op
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 0 reacties

Cercle en KV Kortrijk hebben elkaar in evenwicht gehouden

Cercle en Kortrijk spelen gelijk, maar VAR eist hoofdrol op
Foto: © photonews

In Brugge hebben Cercle en Kortrijk elkaar in evenwicht gehouden. De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers die de rust in gingen met een voorsprong, maar Cercle zette dat nog recht.

Er kwamen enkele verrassingen aan de aftrap in Brugge. Zo koos Guyot voor de eerste keer dit seizoen voor zowel Kylian Hazard als Irvin Cardona in de basis. Zij maakten immers een goeie indruk op bezoek bij Anderlecht. In Brugge was het echter de jongere broer van Thorgan en Eden die vooral indruk maakte.

Met zijn vinnige dribbels stak hij er samen met Mercier bovenuit, maar moeilijk was dat niet. Cercle Brugge schotelde ons toch wel het zwakste voor wat we dit jaar al zagen in eerste klasse. Achterin rammelde het langs alle kanten door de afwezigheid van Taravel, Lambot én Delacourt.

Kortrijk profiteerde door het laken voor de rust stevig naar zich toe te trekken. Charisis en Van der Bruggen kregen hun bal niet tegen de touwen, maar Stojanovic maakte het vreemdste doelpunt van zijn loopbaan. Avenatti knalde een bal op zijn ketel en het leer ging er zowaar in.

De VAR?

Na de koffie moest Cercle dus uit een ander vaatje tappen. Dat deed het ook en Gakpé kon scoren. Het doelpunt werd echter afgekeurd, de aanvaller liep nochtans niet buitenspel, ook de VAR greep niet in. Er was even verwarring, maar uiteindelijk bleek er sprake van handspel. Even later was het dan toch raak. Mercier kreeg de bal via Cardona van Hazard en knalde binnen.

Momentje van Nardi

Daarna kregen we een open wedstrijd met vooral Cercle nog aan het kanon, maar gescoord werd er niet meer. Nardi moest aan het eind nog een goeie knal van Chevalier pakken, hij ging op de corner daarna nog flateren, maar dat werd niet meer afgestraft.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws