eupEupen
andAnderlecht
Datum: 25/10/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Kehrweg Stadion
Chadli duidelijk gemist: Anderlecht laat punten liggen in Eupen na draak van een match

Anderlecht speelde gelijk op het veld van Eupen

Chadli duidelijk gemist: Anderlecht laat punten liggen in Eupen na draak van een match
Foto: © photonews

Na al het goede van verleden week tegen STVV kon Anderlecht niet bevestigen. Was het beter geweest met Nacer Chadli? We zijn bijna zeker van wel. Paars-wit kon Am Kehrweg aanvallend amper iets klaarmaken.

Tegenslag voor Anderlecht net voor de match: Nacer Chadli blesseerde zich en hij had ook last van griepteverschijnselen. Frank Vercauteren dropte Edo Kayembe in de ploeg, maar uiteraard scheelt dat wel een serieuze slok op een borrel. Trebel stond op de tien, Vlap zat op de bank. Vercauteren gaat uit van pragmatisme...

Aanvallend niks

Als hij er niet is, zie je pas hoeveel hij gemist wordt... Niet dat het niet duidelijk was dat Chadli belangrijk was de voorbije weken voor de Brusselaars. Maar er ontbrak duidelijk power, creativiteit, diepgang en leiderschap. Na een heel lange studieronde moest Van Crombrugge zelfs met een wereldsave uitpakken op een kopbal van Bolingi.

Zijn confrater aan de overkant, Ortwin De Wolf, moest schoten van Luckassen en Saelemaekers onschadelijk maken. Maar de moeilijkheidsgraad was niet zo hoog als die van de ex-goalie van Eupen. Roofe was dan ook veelal de enige die in de zestien te vinden was. En alle snelheid via de flanken werd er ook uitgehaald. Nee, drie uur rijden - de Brusselse Ring was een hel - voor dit... 

Amper wisselmogelijkheden

Je kan maar denken dat de soep in de perszaal heel lekker was. Drie verdedigende middenvelders langs elke kant, 't is een beetje te veel om het spektakel te verzorgen. Verschaeren raakte geen bal aan zijn linkerkant. Centraal is hij veel gevaarlijker, maar de bank bestond uit Adzic, Amuzu, Chipciu, Vlap... Niet meteen iets waarmee je stevig kunt ingrijpen.

Anderlecht is dus afhankelijk van één speler. Dat schreven we eerder deze week al. Paars-wit speelt en scoort bij de gratie van zijn ervaren Rode Duivel. Na 80 minuten probeerde Vercauteren dan toch iets. Hij haalde Trebel naar de kant, Verschaeren schoof naar het middenveld... Daar kan hij meer betekenen.

Maar te laat blijkbaar... Anderlecht miste creativiteit om het gaatje te vinden. Nee, dit was niet goed. Trouwens, zou Michel Vlap het nog leuk vinden? Die mocht 90 minuten blijven zitten. Anderlecht claimde wel nog een strafschop of drie, maar laten we eerlijk zijn: Saelemaekers dacht vrijdagavond waarschijnlijk dat hij in het zwembad zat.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
De Wolf Ortwin 90' -
Beck Andreas   90' -
Amat Jordi 88' -
Blondelle Siebe 0'  
Verdon Olivier 90' -
Schouterden Nils   90' -
Cools Jens 87' -
Ebrahimi Omid 90' -
Milicevic Danijel 90' -
Bautista Orgilles Jon   90' -
Bolingi Jonathan   90' -
  Bank G Beoordeel
Marreh Sulayman 3'  
Koch Menno 2'  
Embaló Carlos -  
Magnée Gary -  
Matthys Romain -  
Lazare Amani Jean Thierry -  
Ezzatollahi Afagh Saeid -  
Embalo Carlos -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Luckassen Derrick 90' -
Kana Marco 90' -
Cobbaut Elias 90' -
Dewaele Sieben 90' -
Sambi Lokonga Albert 90' -
Trebel Adrien 76' -
Kayembe Edo 90' -
Saelemaekers Alexis 90' -
Roofe Kemar 90' -
Verschaeren Yari 90' -
  Bank G Beoordeel
Amuzu Francis 14' -
Sardella Killian -  
Chipciu Alexandru -  
Adžić Luka -  
Lutonda Thierry -  
Vlap Michel -  
Thelin Isaac Kiese -  
Didillon Thomas -  
Zulj Peter -  
Herbeleef Eupen - Anderlecht