Circus op Stayen: open duel tussen STVV en landskampioen Club Brugge eindigt onbeslist
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden

STVV en Club Brugge spelen 2-2 gelijk

STVV en Club Brugge hebben de buit na een amusante pot voetbal verdeeld. De thuisploeg klom op voorsprong, maar moest na een sterke West-Vlaamse remonte achtervolgen. Sint-Truiden kreeg met een gelukje loon naar werken en blijft ongeslagen op eigen bodem. Club won al voor de vijfde keer op rij niet.

"Welcome to the circus of hell." Met die slogan begroette STVV de landskampioen. De Kanaries waren op de Hel van Stayen nog ongeslagen dit seizoen en wilden die statistiek in ere houden.

Goals en trillend doelhout

De eerste periode leverde drie goals en twee ballen tegen het doelhout op. Kamada, al goed voor vier goals in Truiense loondienst, vuurde in minuut 17 het eerste waarschuwingsschot af. De Japanner passeerde Letica, maar zag zijn schot op de paal uiteenspatten.

Een minuut later trilden de touwen wel, met dank ook aan doelman Letica. Kamada ging opnieuw zijn kans. De Brugse goalie liet de bal ongelukkig door zijn handen glippen.

De bezoekers moesten nu komen, en deden dat ook. Wesley werd foutief gestopt door doelman Steppe, maar scheidsrechter Lardot liet het spel slim doorgaan. Vanaken trapte een huizenhoge kans over.

Tussenkomst VAR duurt minuten

Op dat moment had Lardot al een signaal gekregen. De ref balanceerde in het Truiense circus op een dunne koord, maar legde na beraad de bal op de stip. Vanaken miste deze keer niet: 1-1.

Club zou voor de pauze nóg eens scoren. Vanaken, deze keer in de rol van aangever, vond de knikker van Schrijvers, die moederziel alleen mocht binnenkoppen. De doelpuntenmaker trof even ervoor nog de lat na een prinsheerlijke knal.

Knullige gelijkmaker

De thuisploeg ging na rust nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kamada, veruit de gevaarlijkste man op het veld, en invaller Ceballos raakten niet voorbij Letica.

Rits slaagde daar wel in, al kon hij er zelf weinig aan doen. Na een tussenkomst van Poulain verdween het leer via zijn been ongelukkig in eigen doel.

Beide teams gingen nog vol voor de overwinning. Een vrijschop van Vormer op de dwarsligger was het laatste wapenfeit.