cluClub Brugge
kvoKV Oostende
Hans Vanaken (pen) 21'
2-0
3-0
Datum: 30/10/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge sluit dramatische oktobermaand toch af met totale dominantie, KV Oostende was niet meer dan een figurant
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 4-0 KV Oostende

Club Brugge sluit dramatische oktobermaand toch af met totale dominantie, KV Oostende was niet meer dan een figurant

De prestatie van Club Brugge in een notendop: totale dominantie. KV Oostende liep er 90 minuten lang bij voor piet snot en voor het eerst in een maand kon Club Brugge weer aanknopen met een meer dan overtuigende overwinning. Het had gerust 8-0 kunnen zijn, maar het bleef bij 4-0.

Leko had een verrassing in petto: Horvath in doel, dat wisten we al op voorhand, maar Vormer moest op de bank plaatsnemen en zijn kapiteinsband doorgeven aan Vanaken. Een signaal voor zijn mindere vorm van de voorbije weken? Hoe dan ook was het een gedurfde zet van de Brugse coach.

Ready... Set... Game over

Maar een mindere vorm van Club of het feit dat ze al een maand niet meer konden winnen? Dat was er totaal niet aan te zien. Een bijzonder slordig KV Oostende werd vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal met de rug tegen de eigen doellijn geduwd. De vraag was 'hoe lang tot het eerste doelpunt' en het antwoord '16 minuten'. Voorzet Rits, binnentikker Schrijvers. Bam, droge 1-0.

Dan ging de hoofdrol naar scheidsrechter Lambrechts en zijn VAR, niet bepaald in positieve zin. Diatta werd gehaakt aan de rand van de zestien en pas minuten later ging de bal op de stip, terwijl die twijfelachtige fase al zo goed als vergeten was. Vanaken trok het zich niet aan en scoorde de 2-0.

VAR zonder doellijntechnologie

Bijna meteen daarna: gelegenheidskapitein Vanaken knalde op de lat en in de herneming trapte Wesley binnen, maar daar moest de VAR nogmaals aan te passen komen. De bal was ons inziens duidelijk over de doellijn, maar de wedstrijdleiding dacht daar anders over en het feestje ging uiteindelijk niet door. 

Het is te zeggen, het feestje van die twee werd uitgesteld tot vlak voor de rust. Vanaken en Wesley vonden elkaar terug en zorgden met een respectievelijke assist en goal toch voor de 3-0. Match gespeeld.

Schade beperkt

Op het veld, naast het veld, thuis voor televisie... Iedereen wist dat die tweede helft niet meer dan een verplicht nummertje was. De enige resterende vraag was hoe ver Club Brugge de score nog zou opdrijven en dat bleek uiteindelijk 4-0 te zijn. Ondoa stond nog paraat op een schitterende vrije trap van Denswil, maar voor de herneming was Schrijvers net dat tikkeltje sneller op de bal.

Een grote opluchting in Brugge, zowel door het overtuigende resultaat als het geleverde spel. Het vertrouwen krijgt zo net op tijd een ferme boost voor een belangrijk tweeluik tegen Genk en Monaco.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Poulain Benoit 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano   90' -
Diatta Krepin 90' -
Nakamba Marvelous 90' -
Vanaken HansA 83' -
Mata Clinton 66' -
Rits Mats A 90' -
Schrijvers Siebe ⚽ ⚽ 90' -
Wesley 60' -
  Bank G Beoordeel
Rezaei Kaveh 30' -
Vlietinck Thibault 24' -
Amrabat Sofyan 7'  
Cools Dion -  
Decarli Saulo -  
Hubert Guillaume -  
Vormer Ruud -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ondoa Fabrice 90' -
Milovic Goran   90' -
Faes Wout   90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
Vandendriessche Kévin   90' -
Nkaka Aristote   90' -
Sakala Junior Fashion 90' -
Bataille Jelle 90' -
Zivkovic Richairo 78' -
Coopman Sander 63' -
  Bank G Beoordeel
Boonen Indy 27' -
Guri Sindrit 12' -
Banda Emmanuel Justine Rabby -  
Canesin Fernando Matos -  
Dutoit William -  
De Bock Laurens -  
Capon Brecht -  
Herbeleef Club Brugge - KV Oostende

Vooraf