Waasland-Beveren - Anderlecht

0-1 12' Nany Dimata (pen)
0-2 83' Adrien Trebel (Nany Dimata)
Bubacarr Sanneh 90+2' 1-2
Anderlecht komt als winnaar, maar zeker niet ongehavend en zonder bibber, uit schoppartij
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Anderlecht won met 1-2 op het veld van Waasland-Beveren

Anderlecht komt als winnaar, maar zeker niet ongehavend en zonder bibber, uit schoppartij

Vierde match op de laatste veertien gewonnen! Met enkel de winst moet je tegenwoordig tevreden zijn bij paars-wit. Nu goed, tegen een zwak Waasland-Beveren was de eerste helft nog goed, maar de tweede... Gelukkig voor hen had Dimata toen al gescoord op penalty. En maakten ze met 10 nog een tweede.

U kunt het misschien niet geloven, maar Hein Vanhaezebrouck is afgestapt van zijn systeem tegen Waasland-Beveren. Niet makkelijk om ineens een evenwichtig geheel op te stellen zonder echte 'tien', maar hij deed een verdienstelijke poging door Milic op linksback te zetten, Makarenko voor de verdediging en Kums en Trebel hoger op het veld.

Goed uitgelokt

Anderlecht begon niet slecht en na een dikke tien minuten hadden ze zelfs al de voorsprong beet. Knappe actie van Dimata - toegegegeven - maar hij ging daarna zelf het been van Verstraete opzoeken en ging daar gretig overheen. Goed uitgelokt, heet zoiets.

Anderlecht voetbalde - naar de normen die het dit seizoen gezet heeft - wel niet slecht. Er zaten een paar vlotte combinaties tussen en Trebel kon makkelijker zijn ploegmaats vinden. Maar laten we Waasland-Beveren vooral geen waardemeter noemen. Wat die op de mat brachten... De botte bijl een paar keer, maar voetballen was bijzaak. Op de Freethiel was eenoog koning in het land der blinden.

Kums geblesseerd

Na een halfuur moest Vanhaezebrouck zijn eerste wissel al gebruiken. Kums moest geblesseerd van het veld en Lokonga kreeg zijn eerste minuten van het seizoen. Of Waasland-Beveren beter kon, werd ook in de tweede helft niet echt duidelijk. Want het ontaardde bij momenten in een ordinaire schoppartij. 

Tweede geel, maar we weten niet waarom

Zeven gele kaarten na een dik uur spelen. En het hadden er zelfs meer kunnen zijn. 'Pas agréable!' Als het er twaalf geweest waren - ook een paar extra voor Anderlecht - zou niemand iets kunnen zeggen hebben. Laforge was nog mild. Meer kaarten dan kansen, dat is nooit een goed teken.

Anderlecht zakte helemaal in. Een pudding waar de lucht uit ontsnapte. Toen Milic - we weten nog altijd niet waarom, maar er waren er (Ampomah bijvoorbeeld) die met veel zwaardere fouten vrijuit gingen - zijn tweede geel kreeg op een kwartier voor het einde leek het alsof Anderlecht ging plooien.

Onzelfzuchtig

Maar niets was minder waar. Toen Dimata alleen op Debaty mocht afgaan, bleef de topschutter bijzonder onzelfzuchtig, wachtte op Trebel en gaf hem perfect aan. De kapitein maakte het af met een droog schot in het dak van het doel: 0-2 en gedaan. Het eindigde nog 10 tegen 10 na de tweede gele kaart voor Cauffriez.

Goals

1
2

Balbezit

39
61

Aanvallen

58
75

Gevaarlijke aanvallen

31
40

Schoten op doel

3
3

Schoten naast/over doel

4
4

Hoekschoppen

3
2

Buitenspel

4
3

Fouten

22
20

Vrije trappen

23
26

Doeltrappen

8
5

Inworpen

19
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws