Mambourg is de Côte d'Azur niet: Club Brugge bijt in het zand bij Charleroi en ziet mogelijk Genk verder weglopen
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Charleroi

Sporting Charleroi vloert landskampioen Club Brugge met 2-1

Club Brugge is op het veld van Sporting Charleroi tegen zijn tweede competitienederlaag aangelopen. Blauw-zwart domineerde het eerste halfuur en scoorde vroeg, maar na een wondermooie gelijkmaker keerde het wedstrijdbeeld.

Wie dacht dat Club Brugge in zijn ritme moest komen na de Champions League-verplaatsing naar Monaco had het mis. Amper 11 minuten had de landskampioen nodig om de score te openen.

Vanaken kreeg alle tijd van de wereld om aan te leggen. De topfavoriet voor de Gouden Schoen dropte het leer keurig in de benedenhoek. Bij de thuisploeg waren ze even vergeten dat de Limburger al 8 goals en 10 assists achter zijn naam had staan.

Penneteau poort Wesley, Denswil valt uit

Charleroi speelde niets klaar in het eerste halfuur, en klungelde achterin. Doelman Penneteau speelde met zijn geluk door Wesley ter hoogte van de kleine backlijn te poorten. De Fransman stond verder wel attent te keepen, en stopte pogingen van Decarli en ex-Carolo Mata.

Club miste op Mambourg Poulain en zag voor rust ook Denswil uitvallen. Zijn vervanger Mitrovic stond amper één minuut op het veld toen de gelijkmaker uit de lucht viel. Benavente klom hoog en kopte de bal met 'hang time' overhoeks binnen.

Rezaei treft de paal, Bruno wordt de matchwinnaar

In de tweede helft kregen we een open duel te zien, met vooral Charleroi dat enkele keren snedig uitbrak. Gholizadeh, de man van de assist voor de gelijkmaker van Benavente, was een gesel voor de West-Vlaamse achterhoede. De 22-jarige Iraniër zette met een knap schot Horvath aan het werk.

De bezoekers trokken langzamerhand weer naar voren, en forceerden een unieke kans op de 1-2. Invaller Rezaei vergat zijn ex-ploeg uit te tellen. Zijn plaatsbal strandde op de buitenkant van de paal.

Invaller Mitrovic moest nog plaatsruimen voor Schrijvers om de winning goal te forceren, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Bruno legde het leer mooi buiten bereik van Horvath in doel.

Genk kan zondag zijn voorsprong op Club vergroten tot 6 punten. Charleroi komt weer wat dichter bij de top 6.