Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi zet Gent en Standard onder druk na vlotte zege tegen Cercle

Charleroi won met 3-1 van Cercle Brugge

Charleroi sluipt weer dichterbij de top zes na een meer dan verdiende zege tegen Cercle Brugge. De Zebra's konden al snel scoren en liepen in de tweede helft makkelijk uit.

Na een kwartier stond Charleroi op voorsprong. Appin verloor de bal en dan ging het razendsnel. Mooi uitgetikt en Benavente mocht de 1-0 op het bord tikken. Charleroi ging door op zijn elan, maar ook Cercle was gevaarlijk. Al zagen ze wel al snel kapitein Lambot uitvallen met een hamstringblessure.

En dan speelde het doelhout aan beide zijden zijn rol. Een kopbal van Cardona stierf op de deklat, Osimhen trapte tegen de paal en Bruno schilderde zijn vrije trap op de bovenkant van de lat. Mooie wedstrijd, voor een halfuur althans, want daarna zakte het tempo.

In de tweede helft maakte Charleroi er dan korte metten mee. Na tien minuten maakte Osimhen een snelle counter af en Ilaimaharitra maakte er met een fraaie vrije trap 3-0 van.

Bongiovanni kapte in de slotfase Willems uit en schoof de 3-1 in de korte hoek voorbij Penneteau. En er werd zelfs nog een doelpunt van Etienne afgekeurd voor een fout op doelman Penneteau.