KV Kortrijk - Moeskroen

De Sart knalt met vuur spelend Kortrijk voorbij Moeskroen en zorgt voor perfecte start Vanderhaeghe
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kortrijk gaat met het kleinste verschil voorbij Moeskroen

De Sart knalt met vuur spelend Kortrijk voorbij Moeskroen en zorgt voor perfecte start Vanderhaeghe
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe heeft zijn start bij KV Kortrijk niet gemist. De Kerels wonnen in eigen huis van Moeskroen en pakken zes op zes onder de nieuwe coach, maar veel overschot had Kortrijk niet.

Hannes Van der Bruggen keerde terug uit schorsing, maar de kapitein zat op de bank. Vanderhaeghe gaf immers het vertrouwen aan het middenveld dat met 1-2 ging winnen in Oostende. D'haene kwam wel terug in de basis na zijn weekje schorsing.

Bij Moeskroen bracht coach Storck Bilal Chibani aan de aftrap, een middenvelder die ooit nog afgetest werd bij, jawel, KV Kortrijk. Een onuitwisbare indruk liet hij niet, alleen op de scheenbeschermers van Elohim Rolland, bij wie hij met twee benen vooruit inschoof. Met geel mocht hij tevreden zijn, Storck liet hem wijselijk in de kleedkamer bij de rust.

Met dank aan Julien

Toen stond het al 1-0 voor de thuisploeg nadat een voorzet van Mboyo slecht weggewerkt werd door Gulan. De Sart nam het cadeau aan en fusilleerde Butez met een hard schot van ver. Na een voorsprong na amper drie minuten zou je denken dat de thuisploeg vertrokken was voor een makkelijke zege, maar niets was minder waar. Plots begon Kortrijk in te zakken en kreeg Kaminski heel wat ballen te verwerken.

Aan de overkant wrongen de Kortrijkse aanvallers alle kansen vakkundig de nek om. Ook wanneer uitblinker Azouni na een dribbel de bal panklaar legde voor Stojanovic, wist de Serviër niet te scoren. Na de koffie werd het festival van de gemiste kansen nog wat erger, we werden er in de plaats van de thuissupporters serieus nerveus van.

Mboyo en alweer Stojanovic misten de ene na de andere open doelkans en het was een sterke Kaminski die het team dan toch nog over de streep kon trekken. Vanderhaeghe begint zo perfect aan zijn nieuw avontuur bij KV Kortrijk, maar die efficiëntie zal toch de hoogte in moeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws