zwaZulte Waregem
kvoKV Oostende
Datum: 01/12/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion
"Hoe vaak hebben we het woord balans niet in de mond moeten nemen?": Essevee kan plots naast KVO in stand komen

Zulte Waregem-KV Oostende om 20u zaterdagavond

"Hoe vaak hebben we het woord balans niet in de mond moeten nemen?": Essevee kan plots naast KVO in stand komen
Foto: © photonews

Sinterklaas komt op bezoek en met de 'Week van de Friet' indachtig krijg je gratis frikandellen bij een pakje friet. Dat zijn al twee goede redenen om er op zaterdagavond een feest van te maken, maar Essevee wil ook vooral drie punten pakken tegen KV Oostende.

Met 10 op 15 zitten Zulte Waregem en Francky Dury in een betere periode, terwijl het bij KV Oostende plots wat minder loopt: “We zitten nu inderdaad in een betere flow momenteel. Oostende stond dicht bij de top-6, wij stonden laatste. Nu staan we alweer dicht bij elkaar”, beseft Francky Dury.

Balans

“Maar ik wil vooral onze eigen evolutie bekijken. Het kan ook tegen zitten, Oostende heeft ook al goede momenten gehad en zowel in de voorbereiding als in de heenronde wonnen ze van ons. We hebben lang moeten zoeken naar oplossingen, het probleem lag in de balans – hoe vaak hebben we dat woord niet moeten gebruiken?”

Francky Dury kan op een nagenoeg fitte kern rekenen, enkel Johan Bjordal ontbreekt nog met knieproblemen. Bongonda is fit geraakt na rugpijn, Sylla keert terug uit schorsing.

KV Oostende van zijn kant zoekt na een mindere periode naar punten: “5 op 21, dat is verre van goed. Dat beseffen we”, klonk het bij Wout Faes scherp. “We gaan een oplossing moeten vinden, misschien dat de ballen tegen Zulte Waregem wél binnen vliegen.”

Faes is wel geschorst, Jonckheere, Ndenbe en Vanlerberghe zijn geblesseerd bij de Kustboys. Voor Sander Coopman wordt het alvast een speciaal duel tegen zijn ex-ploeg: “Ja, ik volg Essevee nog. Vorige week was ik blij voor hen dat ze wonnen op Club Brugge en zo wat uit de miserie raakten. Anderzijds was ik droef voor blauw-zwart, omdat ze verloren. Ach, ik heb het goed gehad in Waregem en kijk er naar uit om terug te keren daar.”

Wie pakt de punten aan de Gaverbeek? De thuisploeg is favoriet. Met een gratis bonus aan 200% tot 100 euro kan u er meteen 360 maken bij een thuiszege, maar meer dan 1000 met een uitzege! 

Meer nieuws