Winnaar van het weekend: spelers met Brugs verleden trappen oppermachtig Antwerp op Jan Breydel naar plek twee

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Winnaar van het weekend: spelers met Brugs verleden trappen oppermachtig Antwerp op Jan Breydel naar plek twee
Foto: © photonews

Antwerp heeft zich met een knappe overwinning op Jan Breydel tot winnaar van het weekend weten te kronen. Tegen een degelijk Cercle Brugge waren het twee spelers met een Brugs verleden die voor het verschil zorgden.

  • Cercle en Antwerp wilden winnen na nederlaag vorige week
  • Vijf wijzigingen aan beide kanten
  • Owusu belangrijk tegen zijn ex-ploeg, Refaelov trapt Antwerp naar driepunter
  • Great Old tweede in de stand, Cercle mist aansluiting richting top-6

Zowel Guyot als Bölöni moesten puzzelen op zondagnamiddag voor het treffen op Jan Breydel. Aanvoerder Lambot is out bij de thuisploeg voor de rest van het regulier seizoen, maar onder meer Mercier en Lusamba kwamen terug uit blessure. Ook Hazard, Ueda en Bongiovanni stonden in de basis.

Owusu en Refaelov

Bij Antwerp raakte Haroun niet fit en dus stuurde ook Bölöni vijf nieuwe namen de wei in. Rodrigues, Batubinsika, Van Damme en Owusu stonden tussen de lijnen. Die laatste had deze week nog zijn beklag gemaakt over zijn speelminuten, maar mocht dus nog eens starten.

En hij zou bedanken voor het vertrouwen. Eerst door vroeg in de wedstrijd een strafschop te versieren in een een-op-eensituatie met Nardi, daarna door vlak voor rust zelf de 0-2 op het scorebord te tikken. De penalty? Dat was een koud kunstje gebleken voor Refaelov.

Winnaar van het weekend

De ex-speler van Club Brugge zorgde op 'zijn' Jan Breydel kort na de rust voor de definitieve doodsteek, met Mbokani in een voorbereidende rol tegen zijn ex-club. En zo had The Great Old al na 55 minuten de schaapjes helemaal op het droge.

Niet dat de Vereniging niet had geprobeerd, want een kwieke Hazard had voor de koffie een paar keer voor dreiging gezorgd en Cardona, Mercier en Etienne hadden allen kunnen scoren. Bij de poging van die laatste moest Van Damme op de lijn Bolat komen ondersteunen.

De nul bleef echter op het bord en zo schreef Antwerp drie belangrijke punten bij in het klassement. Doordat Club, Genk en STVV niet wonnen zijn ze nu al dé winnaar van het weekend met een tweede plek - op vier punten van de leider. Cercle mist de kans om richting top-6 te sluipen.

Meer nieuws

Meer nieuws