gntKAA Gent
eupEupen
1-0
2-0
Datum: 09/12/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent dankt trefzekere verdedigers tegen tien Panda's en sluipt opnieuw in de top zes
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Gent 2-0 Eupen

AA Gent dankt trefzekere verdedigers tegen tien Panda's en sluipt opnieuw in de top zes

AA Gent heeft de 18de speeldag afgesloten met een feestje in de Ghelamco Arena. De Buffalo's speelden nog met vuur tegen tien Panda's, maar verdedigers Rosted en Bronn zorgden voor een 2-0 overwinning. Zo sluipen ze weer in de top zes.

Coach Thorup - zoals gewoonlijk in korte broek - had niet veel werk aan zijn wedstrijdblad: Verstraete kwam terug uit schorsing, Dejaegere kreeg opnieuw de voorkeur op Limbombe. Voor Makélélé maakten zijn wissels en tactische plan dan weer weinig uit, want hij kon het al snel in de vuilbak gooien...

Droomstart in Gent

Lang moesten we niet wachten op de openingsgoal - twaalf minuten - maar dat was niet het opvallendste. Wél dat die na zijn treffers tegen Lokeren en Beerschot Wilrijk wéér van Rosted kwam. Op een cornerfase was hij iedereen te snel af en maakte hij zijn derde goal in evenveel matchen. "'t Is officieel: Rosted is onze nieuwe spits", lachte een Gentse supporter. 

Nadien had Gent op enkele prikjes na volledige controle over de bal en het zou nog beter worden. Marreh pakte vlak voor het halfuur een tweede - weliswaar lichte - gele kaart en dus rood. De Panda's nog een uur lang in de achtervolging met een man minder. Tja, begin er maar aan...

Drie keer voor de lijn

Een gehavend Eupen liet zich echter niet kennen en had tot twee keer toe brute pech. Kalinic was zelfs twee keer geklopt, maar even vaak brachten eerst Souquet en dan Rosted voor de lijn redding op de schoten van respectievelijk Garcia en Toyokawa. Anderzijds mocht Eupen ook wel van gelukkig spreken dat Van Crombrugge een owngoal van Castro-Montes kon voorkomen.

Gent liet zich ondanks die nipte fases een beetje in slaap wiegen en nam het in de tweede helft gewoon te gemakzuchtig op. Nauwelijks echt doelkansen, terwijl Eupen duidelijk voelde dat er nog iets in zat.

Maar schijn bedriegt, zeker? In de 78ste minuut kwamen de Buffalo's nog eens in de Eupense zestien via een corner en met enig geluk kreeg Bronn de bal pardoes voor de voeten. Scoren was een koud kunstje van zo dichtbij en hij zette de finale 2-0 op het scorebord. Net als vorige week op Daknam scoorden dus de twee centrale verdedigers, maar deze keer wél met een overwinning.

Top zes

Die drie punten tillen AA Gent weer over Charleroi en Standard in de top zes, terwijl Eupen voorlopig wel veilig in de middenmoot blijft hangen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Chakvetadze Giorgi 67' -
Kalinic Lovre 90' -
Souquet Arnaud 90' -
Bronn Dylan 90' -
Rosted Sigurd 90' -
Asare Nana   90' -
Esiti Anderson 67' -
Odjidja Vadis 90' -
Dejaegere Brecht   90' -
Yaremchuk Roman 87' -
Verstraete Birger   90' -
  Bank G Beoordeel
David Jonathan 23' -
Limbombe Stallone 23' -
Awoniyi Taiwo Micheal 3'  
Plastun Igor -  
De Smet Thibault -  
Andrijasevic Franko -  
Thoelen Yannick -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Keita Cheick 73' -
Blondelle Siebe 90' -
Pouraliganji Morteza 90' -
Gnaka Silas 90' -
Marreh Sulayman     29' -
García Fernandez Luis 90' -
Milicevic Danijel 90' -
Castro-Montes Alessio 90' -
Toyokawa Yuta   87' -
Fall Mamadou 74' -
  Bank G Beoordeel
Ocansey Eric 17' -
Schouterden Nils 16' -
Essende Samuel 3'  
Diagné Niang Diawandou -  
Niasse Babacar -  
Bushiri Rocky -  
Molina Arias Francesc Xavier -  
Herbeleef KAA Gent - Eupen

Vooraf