Moeskroen - Zulte Waregem

Zelfs de regeringscrisis is interessanter: zoutloze pot voetbal tussen twee stuurloze ploegen levert geen doelpunten
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Zelfs de regeringscrisis is interessanter: zoutloze pot voetbal tussen twee stuurloze ploegen levert geen doelpunten in Moeskroen - Zulte Waregem

Zelfs de regeringscrisis is interessanter: zoutloze pot voetbal tussen twee stuurloze ploegen levert geen doelpunten
Foto: © photonews

Een waarlijk vervelende avond voor supporters, scouts en neutrale kijkers werd het op Le Canonnier. De match eindigde dan ook zoals hij begon: 0-0. Niemand tevreden, niemand ontevreden?

  • Moeskroen en Zulte Waregem kunnen drie punten goed gebruiken in strijd onderaan
  • Vreselijke eerste helft
  • Weinig beterschap na de pauze
  • Kroniek van een aangekondigde brilscore

Door de overwinning van Waasland-Beveren tegen Club Brugge vrijdag stond er wat extra druk op Moeskroen en Zulte Waregem, die in de midweek beiden hun bekeravontuur zagen aflopen en enkel nog met operatie redding moeten bezig zijn.

Regering valt

Francky Dury deed dat in zijn gekende opstelling, waarbij ook Theo Bongonda opnieuw in de basis begon. Bij de thuisploeg stonden met Olinga en Leye twee ex-spelers van Essevee tussen de lijnen, Godeau zat op de bank. 

Terwijl Bart De Wever een persconferentie gaf waarin hij duidelijk maakte dat de regering zal vallen als premier Michel naar Marrakesh trekt, ontspon zich op Le Canonnier een schouwspel dat mogelijk nog minder boeiend was dan het circus dat zich in politiek België de voorbije week afspeelde.

De regen viel met bakken uit de lucht, maar beide teams leken 90 minuten lang nog stuurlozer dan ons federaal landje. Circus, met af en toe een clown die alweer een slechte pass lanceerde of - beter nog - pardoes op een ploegmaat trapte. We zagen het allemaal.

Sire, er is geen zout meer

Wat we niet zagen? Voetbal, dreiging, opwinding of alles wat daar maar op lijkt. Zelfs grinta was ver zoek, al was de tweede helft iets minder dramatisch dan de eerste op dat gebied - al was het voetbal er niet beter door, integendeel. Moeskroen maakte zijn naam van slechtste aanval makkelijk waar, de verdediging van Essevee had er weinig moeite mee, ook al zijn zij volgens de cijfers de slechtste verdediging.

Er waren ongetwijfeld honderd manieren denkbaar om een leukere zaterdagavond te hebben dan af te zakken naar Henegouwen. Het was wachten tot er iets zou gebeuren, maar dat werd uiteindelijk wachten op Godot - niet te verwarren met de verdediger. Of iemand iets opschiet met de 0-0? Dat zal nog moeten blijken.

Goals

0
0

Balbezit

47
53

Aanvallen

65
63

Gevaarlijke aanvallen

27
27

Schoten op doel

0
4

Schoten naast/over doel

1
5

Geblokkeerde schoten

0
3

Hoekschoppen

5
5

Buitenspel

2
2

Fouten

22
16

Vrije trappen

18
24

Doeltrappen

8
6

Inworpen

21
33
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League