cerCercle Brugge
andAnderlecht
1-0
Gianni Bruno (pen) 58'
2-1
Datum: 16/12/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Cercle op zoek naar verjaardagscadeau, Hein kan weer met verrassende opstelling afkomen

Cercle Brugge-Anderlecht om 14u30

Cercle op zoek naar verjaardagscadeau, Hein kan weer met verrassende opstelling afkomen

Anderlecht won de heenmatch tegen Cercle Brugge met 4-2. Twee zeges op rij, een week na Zulte Waregem... Toen al waarschuwden we dat één zwaluw de lente niet maakte. Dat werd achteraf pijnlijk duidelijk. Hoe liggen de waardeverhoudingen tussen beide teams nu?

Want Cercle Brugge heeft sindsdien stappen gezet en maakt een relatief rustig seizoen door. Trainer Laurent Guyot is morgen jarig en hoopt dat zijn spelers hem een cadeautje schenken. "Dat zou het ultieme verjaardagscadeau zijn: morgen ontwaken met 25 punten", zei hij vooraf.

U ziet: zelfs Cercle droomt van winst tegen paars-wit. Al moeten ze wel weer defensief sleutelen door de vele blessures. Palun is geschorst en Alioui, Lambot, Lopez, Nguinda en Taravel zijn out. Het zou zomaar goed kunnen dat de Vereniging vol voor de aanval kiest tegen de Brusselaars.

Wie in de spits?

Die hebben zo hun eigen zorgen. Hein Vanhaezebrouck zit met een kleedkamer zonder vertrouwen. Elke week gaat er wel eentje in de fout. Nu aanvaller Santini geschorst is, moet hij ook in de aanval gaan puzzelen. Met wie omringt hij diepe spits Dimata? 

Gerkens lijkt na zijn sterke match in Zagreb een zekerheid. Bakkali? Hmmm... Indien Cobbaut helemaal fit is, kan hij ook speeltijd krijgen en dan kan Amuzu iets hoger gaan spelen. 

Wie pakt de punten in Brugge? De thuisploeg kan via onze gratis bonus aan 100% tot 200 euro al meteen een leuke som opleveren!

Meer nieuws