kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
Datum: 15/12/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Guldensporenstadion
Geen Champions League-hymne in Kortrijk: Club Brugge laat wéér punten liggen na discutabele VAR-ingreep bij goal van Dennis
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Kortrijk
| 0 reacties

KV Kortrijk 0-0 Club Brugge

Geen Champions League-hymne in Kortrijk: Club Brugge laat wéér punten liggen na discutabele VAR-ingreep bij goal van Dennis

Het eerste doelpunt van zaterdag zal in de latere wedstrijden moeten vallen. KV Kortrijk en Club Brugge bleven immers steken op 0-0, nadat Dennis zijn openingsdoelpunt afgekeurd zag door een discutabele ingreep van de VAR.

Terwijl de regen bij vriestemperaturen met bakken uit de lucht viel in Kortrijk, kregen we een wedstrijdblad met zes wissels. Chevalier en Hines-Ike waren terug bij Kortrijk, bij Club Brugge keerden Rits en Mitrovic terug én vooral: met Dennis en Mata stonden er eindelijk terug flankspelers op het veld.

Flauw, flauwer, flauwst

Leko verheugde zich en had duidelijk aanwijzingen gegeven om via de zijkanten aan te vallen. Misschien zelfs wat té veel voor jongens zonder matchritme. Dennis verloor de bal veel te vaak, Mata was niet gevaarlijk genoeg en beide spelers kregen werkelijk geen enkele voorzet tot bij een ploegmaat.

Maar waar de Brugse coach zich nog meer druk in maakte: de grinta leek zeker in de eerste helft terug veel meer op die van de blamage in Beveren en niet die van de stunts tegen Atlético Madrid of Dortmund. De beloofde cd-speler met de Champions League-hymne zal wellicht gehaperd hebben in de kleedkamer.

De kansen voor de rust waren op één hand te tellen, maar de beste was wel voor Club: Kaminski pakte uit met een ultieme save op de volley van Rits. De verdedigende organisatie was dan weer wél goed, want aan de overkant vonden Avenatti en Chevalier maar geen weg voorbij de muur van Mechele en co.

VAR in actie

Pas na een dik uur spelen kwam er eindelijk leven in de brouwerij. Openda stond amper een minuut op het veld toen hij naar binnen sneed en met zijn mindere linker op de lat schoot. In diezelfde aanval kopte Dennis de 0-1 wél binnen, maar de VAR greep in en ref Lambrechts keurde de openingstreffer af voor een duwfout.

Dichter bij een doelpunt zouden we niet meer komen, want een geldige openingstreffer viel ondanks een slotoffensief - vooral van de Kerels - niet meer in het Guldensporenstadion.

Club Brugge laat zo nogmaals punten liggen in de competitie en kan zowel Genk als Antwerp verder zien uitlopen in de stand. Kortrijk heeft dan weer reden om trots te zijn over het punt tegen de kampioen: in vijf matchen onder nieuwe coach Vanderhaeghe verloor het nog steeds niet.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Azouni Larry   90' -
Hines-Ike Brendan 0'  
Kagelmacher Gary   90' -
Batsula Andriy 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Rolland Elohim   90' -
De Sart Julien 90' -
Chevalier Teddy 70' -
Avenatti Felipe   74' -
D'Haene Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
Ezekiel Imoh 20' -
Mboyo Ilombé 16' -
Charisis Charis -  
Harisis Haris -  
Ajagun Abdul -  
Lepoint Christophe -  
Bruzzese Sébastien -  
Ouali Idir -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Mitrović Matej 0'  
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano   90' -
Rits Mats 0'  
Mata Clinton 83' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 90' -
Nakamba Marvelous 66' -
Vormer Ruud   90' -
Wesley 90' -
Vanaken Hans 86' -
  Bank G Beoordeel
Openda Lois   24' -
Schrijvers Siebe 4'  
Peres Luan -  
Baiye Brandon -  
Letica Karlo -  
Cools Dion -  
Ngonge Cyril 7'  
Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge

Vooraf