gnkKRC Genk
stvSTVV
Datum: 05/08/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Derby-day in Limburg: rivalen Genk en STVV kijken elkaar een eerste keer in de ogen
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Volg KRC Genk - STVV hier LIVE

Derby-day in Limburg: rivalen Genk en STVV kijken elkaar een eerste keer in de ogen
Foto: © photonews

Vroeger dan andere jaren nemen KRC Genk en STVV het een eerste tegen elkaar op. De Limburgse derby is voor de fans een van de topafspraken in het seizoen.

"Ik zal de jongens nog wel eens duidelijk maken hoe zeer de derby leeft in Genk", blikte Leandro Trossard vooruit op de clash der provinciegenoten. De Smurfen kenden een vliegende start met een 0-4-overwinning op het veld van Sporting Lokeren en een makkelijke kwalificatie voor de derde ronde van de Europa League.

Coach Philippe Clement kan op een sterke kern een beroep doen. Marcus Ingvartsen en Joakim Maehle trainden weer mee. Joseph Paintsil werkt nog een individueel programma af.

Zoekend STVV

In tegenstelling tot Genk kon STVV zijn openingsmatch niet winnen. De Kanaries bleven op een scoreloos gelijkspel steken tegen promovendus Cercle Brugge. Met Marc Brys stelde Sint-Truiden een nieuwe T1 aan. De Antwerpse oefenmeester bombardeerde Jordan Botaka tot aanvoerder en schoolt hem om van vleugelaanvaller naar rechtsback.

In tegenstelling tot bij Genk mogen we bij STVV wissels in de basisopstelling verwachten. Sacha Kotysch keert mogelijk terug in de selectie.

Meer nieuws