moeMoeskroen
cluClub Brugge
Datum: 05/08/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Le Canonnier
Club Brugge houdt met tien stand in onbegonnen situatie, gouden wissel van Leko redt de meubelen
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Moeskroen
| 0 reacties
Club Brugge houdt met tien stand in onbegonnen situatie, gouden wissel van Leko redt de meubelen

Ivan Leko mag zich op de borst kloppen. Club Brugge keek na tien minuten al tegen een loodzware opdracht aan door de uitsluiting van Wesley, maar zijn mannen bleven vechten en uiteindelijk maakte Dion Cools, zijn eerste wissel van de match, de winning goal.

Eén (noodgedwongen) verrassing bij Club: Scholz mocht zijn voetbalschoenen nog eens aantrekken. Met een geblesseerde Denswil en een niet-geselecteerde Decarli had Leko ook niet veel andere keuze. Defays moest door de twee rode kaarten van vorige week zonder echte centrale verdedigers spelen.

Op Le Canonnier is het de gewoonte om een witbord te zetten met alle aanwezige scouts en door het bezoek van de kampioen was dat bord goedgevuld. Onder meer Arsenal, Dortmund, PSG en Monaco waren erbij, maar als zij speciaal kwamen voor Wesley waren ze eraan voor de moeite.

Na een lastige start van blauw-zwart moest hij immers met een directe rode kaart naar binnen. De bonkige spits ging stevig in duel met Katranis en liet zich betrappen op een elleboog in diens gezicht. Meer dan terecht dus, Club Brugge nog 80 minuten verder met tien man.

Het was eraan te zien ook. Vossen had het ondanks zijn werkdrift bijzonder moeilijk om iets klaar te spelen zonder een tweede spits waar hij kon rondzwerven, beide flanken creëerden ook totaal geen gevaar. Moeskroen mocht een hele eerste helft het tempo dicteren en kwam een paar keer dichtbij via vooral Sambu, al stond zijn vizier niet goed afgericht.

Leko zag dat hij iets moest veranderen en bracht Cools in de plaats van Tomecak voor de tweede helft. Die begon aanvankelijk op dezelfde manier, maar uitgerekend de invaller zag een piepklein gaatje vanuit een scherpe hoek en brak uit het niets de ban. Bam, zomaar 0-1!

Club had de smaak duidelijk te pakken. Direct na de onverwachte openingsgoal knalde Vossen op de voeten van Werner, mikte Vormer naast de kruising en vond de linker van Vanaken tot twee keer toe geen doel. Voor het eerst in de wedstijd begon Club écht naar voren te voetballen. De situatie van een mannetje minder was geen grote zorg meer.

Pas in het slotkwartier nam Moeskroen terug een beetje de bovenhand, maar de Brugse verdediging hield uitstekend stand en mocht de 0-1 zege vieren. De thuisploeg blijft achter zonder punten, de kampioen staat op een maximumscore van 6 op 6.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Vojvoda Mergim   90' -
Katranis Alexandros 90' -
Mohamed Dimitri 66' -
Van Durmen Benjamin 90' -
Sidi SambĆŗ Idrisa 78' -
Olinga Fabrice 90' -
Pierrot Frantzdy 90' -
Gkalitsios Giorgos 0'  
Gulan Nikola 0'  
Napoleone Luca 84' -
  Bank G Beoordeel
Mbombo Lokwa Yanis 24' -
Spahiu Sebastjan 12' -
Luković Luka 6'  
Huyghebaert Jeremy -  
Butez Jean -  
Kuzmanović Mićo -  
De Medina Nathan -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Letica Karlo 90' -
Mitrović Matej 90' -
Poulain Benoit 90' -
Scholz Alexander 0'  
Tomečak Ivan 46' -
Vormer Ruud A   90' -
Danjuma Arnaut 79' -
Rits Mats 90' -
Vanaken Hans 90' -
Wesley   11' -
Vossen Jelle 87' -
  Bank G Beoordeel
Cools Dion āš½ 44' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 11' -
Peres Luan 3'  
Schrijvers Siebe -  
Openda Lois -  
Horvath Ethan -  
Baiye Brandon -  
Herbeleef Moeskroen - Club Brugge

Vooraf