lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 27/12/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Club Brugge gaat (wéér) van top naar flop in het Waasland, maar komt nu wel weg met volle buit na gouden wissel van Vormer
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties

Lokeren 0-1 Club Brugge

Club Brugge gaat (wéér) van top naar flop in het Waasland, maar komt nu wel weg met volle buit na gouden wissel van Vormer

Het resultaat is het belangrijkste, zeker? Club Brugge volgde de topmatch tegen Antwerp op met een wanprestatie tegen Lokeren - niet voor het eerst - maar pakte uiteindelijk wel drie punten. Ruud Vormer tekende vijf minuten na zijn invalbeurt voor de winning goal.

'Never change a winning team', dacht Leko en zo stond exact dezelfde ploeg tussen de lijnen die Antwerp  zondag van de mat voetbalde. Maar dat was geen garantie op hetzelfde succes. Verre van zelfs.

Onherkenbaar (bis)

Blauw-zwart was nochtans gewaarschuwd: in de heenwedstrijd viel de winning goal pas in de 98ste minuut én onlangs gingen ze al eens onderuit na een wanprestatie in het Waasland. Dat waren de spelers klaarblijkelijk al vergeten. Een nieuwe knalprestatie opgevolgd door een nieuwe wanprestatie.

De beste kans van de erbarmelijke eerste helft viel al na één minuut. Schrijvers deed in de rebound zelfs de netten trillen, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Terecht of niet? Niet 100% zeker, want de camera's wisten van de kou en lieten het in het begin afweten. Hoe dan ook haalde Verhulst - die de zieke De Wolf verving - opgelucht adem.

Nadien kon Club hem nog nauwelijks bedreigen. Straffer nog, Lokeren nam de bal over en dook enkele keren gevaarlijk op aan het doel, evenwel zonder goal. De afsluiter van die eerste periode was Rits die op een panklare assist van Dennis los een gat in de lucht trapte. Een tekenend beeld.

Het Vormer-effect

Een donderpreek in de kleedkamer maakte ook al geen indruk. Dennis en Wesley gaven met hun snelle schoten op doel nog een valse indruk, want daarna was het gewoon meer van hetzelfde geknoei. Dat veranderde pas toen Leko eindelijk zijn echte kapitein inbracht. Ruudje to the rescue.

Welgeteld vijf minuten stond Vormer op het veld toen Schrijvers hem vrij zag staan en de kapitein knalde ineens de openingstreffer voorbij Deschacht en Verhulst. De verlossing die Club eigenlijk niet verdiende. Nadien was de slotfase was nog helemaal voor Lokeren en tot twee keer toe werd een vermeende penalty niet gefloten, maar de 0-1 bleef tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

In het klassement betekent dit dat Club Brugge het jaar afsluit als enige tweede - op zeven punten van leider Genk - en dat Lokeren na de winterstop nog alles op alles zal moeten zetten om tegen de slotspeeldag nog weg te geraken van de laatste plaats.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Diaby Bambo   90' -
Filipović Jakov 90' -
Ticinovic Mario 74' -
Marecek Lukas 90' -
Overmeire Killian 90' -
Terki Mehdi 90' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 90' -
Jovanovic Djordje 90' -
De Ridder Steve   90' -
  Bank G Beoordeel
Skúlason Ari 16' -
Mantel Robin -  
Benchaib Amine -  
Michel Julian -  
Ben Harush Omri -  
Saroka Anton -  
Symons Laurens -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Poulain Benoit 90' -
Mitrović Matej 90' -
Mechele Brandon 90' -
Rits Mats 90' -
Mata Clinton   63' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 89' -
Nakamba Marvelous 64' -
Vanaken Hans 90' -
Wesley 90' -
Schrijvers Siebe A 90' -
  Bank G Beoordeel
Cools Dion 27' -
Vormer Ruud 26' -
Peres Luan 1'  
Ngonge Cyril -  
Openda Lois -  
Letica Karlo -  
Denswil Stefano -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge

Vooraf