Standard - KV Kortrijk

Standard ziet aanvalslust in absolute slot toch beloond worden en boekt (ook met dank aan twijfelachtige penalty) een vierde zege op rij
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

Standard pakt in het slot de zege tegen KV Kortrijk: 2-1

Standard ziet aanvalslust in absolute slot toch beloond worden en boekt (ook met dank aan twijfelachtige penalty) een vierde zege op rij
Foto: © photonews

Standard heeft in het absolute slot de 3 punten gepakt tegen Kortrijk. De bezoekers kwamen 10 minuten voor rust tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar Emond vanop de stip en Luyindama in het slot zetten de scheve situatie nog recht.

Door blessureleed in de voorlinie had Michel Preud'homme slechts één echte spits ter beschikking voor het duel tegen Kortrijk. Emond startte dan ook en kreeg voorin de steun van Djenepo en Mpoku. Bij Kortrijk zat Ezekiel, enkele seizoenen geleden nog smaakmaker in Luik, op de bank. 

De Rouches startten snedig in de hoop een vierde zege op rij te vieren, maar in de openingsfase kon alleen Laifis Bruzzese op de proef stellen. Net voor het kwartier zonderde Carcela - deze keer wél wakker - Emond af met een geniale ingeving, maar de aanvaller besloot een metertje over.

Diezelfde Carcela had er best wel zin in en vond het hoofd van Fai, maar Bruzzese kreeg hulp van één van zijn verdedigers. 

Kortrijk kwam nauwelijks over de middenlijn. Toen De Sart dan toch wat ruimte kreeg, had Ochoa wel de nodige moeite met zijn schot. Ook de vrije trap van De Sart leverde niets op. Standard voetbalde leuk en frivool, maar hele grote doelkansen vielen er niet te noteren. 

Kortrijk kreeg die grote doelkans wél en dat leverde tegen de gang van het spel in een doelpunt op. Van der Bruggen zag de vrijstaande Chevalier staan en de Fransman duwde de bal koelbloedig voorbij Ochoa.

Standard reageerde via Emond, maar Mpoku stond een halve meter buitenspel toen hij de bal in doel devieerde. Kortrijk mocht met een gevleide voorsprong richting kleedkamers. 

Standard moest komen in de tweede helft, maar zo kreeg Kortrijk ruimte in de rug van de Luikse defensie. Chevalier trapte via Laifis en Ochoa in hoekschop, terwijl Mboyo zijn kopbal net naast de paal mikte. Standard ontsnapte aan een dubbele achterstand. 

Even voorbij het uur beging Mboyo, al dan niet onvrijwillig, handspel in de zestien. De VAR werkte -ondanks eerdere berichtgeving - dan toch en Lambrechts ging een kijkje nemen. De ref legde de bal op de stip, een koud kunstje voor Emond. Een beetje hulp van de VAR voor Standard

Standard had nog 25 minuten om voor de overwinning te gaan. Bij Kortrijk voelden ze zich benadeeld en waren ze razend op Lambrechts. 

Het slotkwartier naderde, maar Standard vond geen openingen in de defensie van de bezoekers. Het kwam dan ook niet verder dan enkele afstandspogingen en een kopbal van Luyindama die over de dwarsligger ging.

Vijf minuten voor tijd kreeg Vanheusden van dichtbij nog een dot van een kans, maar Bruzzese behoedde zijn team van de nederlaag. AL kwam die nederlaag er toch voor Kortrijk. Invaller Lestienne bracht de bal voor doel en gelegenheidsaanvaller Luyindama bezorgde Standard een felbevochten zege. 

Standard boekt zo een 4e overwinning op rij, terwijl Yves Vanderhaeghe niet meer ongeslagen is als coach van de Kerels

Goals

2
1

Balbezit

56
44

Aanvallen

65
45

Gevaarlijke aanvallen

37
18

Schoten op doel

6
3

Schoten naast/over doel

11
4

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

10
3

Buitenspel

4
3

Fouten

17
12

Vrije trappen

15
21

Doeltrappen

6
14

Inworpen

17
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws