wbeSK Beveren
cerCercle Brugge
1-1
72' Irvin Cardona (pen)
Datum: 19/01/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Freethiel
W-Beveren - Cercle Brugge krijgt owngoal, VAR, penalty, rood... Maar geen winnaar
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren

Waasland-Beveren 1-1 Cercle Brugge

Waasland-Beveren en Cercle Brugge zijn het nieuwe jaar gestart met een eerlijke puntendeling. Vooral de tweede helft stond bol van het spektakel, maar een winnaar kwam er uiteindelijk niet meer op de Freethiel: 1-1.

De ijskoude avond begon met een minuut stilte en dan was het tijd voor de openingsmatch van 2019. Voor Cercle-verdediger Delacourt was het pas zijn eerste basisplaats van het seizoen, bij Waasland-Beveren stond bij gebrek aan de andere spitsen Vellios in de punt.

Maar wie Waasland-Beveren een beetje volgt, weet dat de aanval niet draait om de spits en wel om Ampomah. Dat zal in 2019 niet anders zijn. De Ghanees sneed bij momenten door de Vereniging als een mes door boter, maar scoren... Neen, dat niet. Daarvoor verliep het allemaal veel te slordig.

Beide ploegen toonden goede intenties en wilden wel vooruit voetballen, maar het balverlies en de slechte passes waren te talrijk om veel kansen te versieren. Enerzijds Ampomah en anderzijds Bruno kwamen nog in de buurt, maar niets voor doelmannen Roef en Nardi om zich echt zorgen over te maken.

Dat kwam pas in de tweede helft, die wél bol stond van de actie. Dat had dan ook veel te maken met de snelle 1-0 van... Cercle-speler Omolo. Na vijf minuten devieerde hij een scherpe voorzet van Ampomah zomaar in eigen doel en zo leek Waasland-Beveren de opmars van voor Nieuwjaar verder te zetten.

Belangrijk woord: 'leek'. Want één ingreep van de VAR zou het hele spelbeeld nog omkeren. Ref Put ging na een aanval van Cercle naar de beelden kijken, wees naar de stip én gaf Massop er nog een rode kaart bovenop. Warrige fase, maar invaller Cardona twijfelde niet vanop elf meter en, baf, plots 1-1.

Het slotkwartier zorgde zoals te verwachten voor de nodige spanning: de tien Leeuwen toonden nog opvallend veel aanvalsdrang, terwijl Cercle natuurlijk erop en erover wilde gaan. Maar geen van beide ploegen slaagden in hun opzet. Elk een puntje na de 1-1 was het eindverdict.