17-jarige uitblinker schenkt Coucke dan toch nog een mooi verjaardagscadeau
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

17-jarige Verschaeren buigt scheve situatie om en Anderlecht wint van Eupen

17-jarige uitblinker schenkt Coucke dan toch nog een mooi verjaardagscadeau
Foto: © photonews

Anderlecht leek halfweg weeral in de touwen te hangen nadat Eupen zijn enige kans had binnengetrapt. Maar een 17-jarige durfal boog eigenhandig de scheve situatie om. Yari Verschaeren, de tien die Anderlecht al lang zocht.

Eén foutje, één goal

't Was Marc Coucke zijn verjaardag, maar 't is Fred Rutten die wacht op cadeautjes van zijn voorzitter. Tegen Eupen moest hij met de 17-jarige Yari Verschaeren beginnen als aanvallende middenvelder. Nu goed, daarmee was de grootste kritiek van de supporters alvast afgeweerd. Geen Morioka of Gerkens, maar een jeugdproduct... Een tactiek die Hein Vanhaezebrouck ook al toepaste. 

Peter Zulj was nog niet volledig fit, Milic betaalde het gelag voor zijn match tegen Gent en Saelemaekers kon door de schorsing van Amuzu nog eens een rijtje hoger gaan voetballen. Genoeg om een leuk en zonder druk voetballend Eupen af te houden? Nee!

In ieder geval liet Verschaeren veel meer zien dan Morioka - niet eens in de selectie - vorige week in Gent: altijd aanspeelbaar, snelle acties en goeie passes. Kayembe was ook weer goed. Maar het probleem blijft: geen enkele goeie voorzet van Bakkali en Saelemaekers en dus stond Santini daar te knokkken voor niks. 

17-jarig lichtpunt

Een heel offensief begin van de thuisploeg werd gecounterd door een Eupen dat met z'n allen heel laag ging staan. Makelélé wist al dat er weinig creativiteit in de ploeg zit, maar pakte het anders aan dan in de heenmatch. Anderlecht mocht zich doodlopen - specialiteit van Bakkali - op het blok en Santini werd in de tang gehouden door Blondelle en Bushiri. 

Het rekenen op een foutje - waarvan je zeker weet dat het gaat komen - duurde zo'n halfuur. Obradovic verloor de bal op het middenveld, Gnaka mocht van Lawrence heel ver oprukken en Fall werd tussen Lawrence en Kara gelanceerd: jawel 0-1. Eén kans, één goal. Het verhaal is zowat elk weekend hetzelfde. 

Rutten had genoeg van Bakkali en haalde hem tijdens de rust eraf en bracht toch Zulj erin. Verschaeren - beste man bij Anderlecht - verhuisde naar de flank en trok vijf minuten later de stand gelijk met een goeie actie in de zestien. 'In youth they trust'...

En de 17-jarige bleef voor dreiging zorgen. Op een rebound na een schot van hem kon Obradovic de bal voortrekken en daar stond Santini om de bal binnen te knikken. Trouwens, die Zulj maakte ook een meer dan geslaagde invalbeurt. Ietwat positiviteit om in Brussel op voort te bouwen...

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws