Datum: 27/01/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Lotto Park
Zelfs de grootste optimist durft geen zege van Anderlecht voorspellen, Coucke hoopt wel op mooi verjaardagscadeau

Anderlecht-Eupen om 18u

Zelfs de grootste optimist durft geen zege van Anderlecht voorspellen, Coucke hoopt wel op mooi verjaardagscadeau
Foto: Photonews

Wie gaat ervan uit dat Anderlecht deze avond zomaar wint van Eupen in eigen huis? Die optimisten zullen niet dik bezaaid zijn. Er zijn immers genoeg redenen voor Anderlecht om te gaan twijfelen.

Eerst en vooral zijn er de vele afwezigen bij paars-wit: Trebel is nog niet fit, Dimata sukkelt nog met de knie, Zulj heeft nog een conditionele achterstand, Amuzu is geschorst, Gerkens ontbrak op training, Bornauw heeft nog wat tijd nodig. Begin er maar eens aan.

Fred Rutten denkt er dan ook aan om Sieben Dewaele of Yari Verschaeren op zijn middenveld te zetten, want Morioka heeft zo goed als zeker afgedaan. En op de flanken wordt het ook puzzelen.

Uit de top zes?

Daarnaast is Eupen gewoon goed bezig. Claude Makelélé en zijn jongens weten dat ze zo goed als zeker gered zijn en kunnen naar boven beginnen kijken. De Oostkantonners spelen fris van de lever en hebben vooraan enkele jongens lopen waar ze bij Anderlecht jaloers op kunnen zijn.

Rutten wacht ook nog steeds op broodnodige versterking om play-off 1 te halen. Bij puntenverlies kunnen de Brusselaars vanavond immers uit de top zes liggen als Gent wel wint. Het zou een fameuze slag zijn voor Marc Coucke, die vandaag zijn 54ste verjaardag viert.

Meer nieuws