Moeskroen pleegt hold-up in Genk
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
Moeskroen pleegt hold-up in Genk
Foto: © photonews

Racing Genk is in eigen huis verrassend onderuit gegaan tegen Moeskroen. De Limburgers troffen twee keer de paal en verloren zo met 1-2 tegen les Hurlus.

Racing Genk moest het stellen zonder aanvoerder Pozuelo en sterkhouders Berge en Uronen. Heynen, Wouters en Borges moesten het gemis opvangen. Ook Moeskroen moest enkele pionnen missen waardoor Van Durmen, Friede en Awoniyi aan de aftrap kwamen.

Genk schoot zeer stevig uit de startblokken en had na een 15-tal seconden op voorsprong kunnen staan, Malinovskyi schilderde het leer op de paal. De goal viel wel aan de overkant na een dik kwartier.

Awoniyi ging over het been van Aidoo. Ref Boterberg floot voor schwalbe, maar de videoref greep in en daarna legde Boterberg de bal wel op de stip. Leye bleef ijzig kalm en plaatste de bal loepzuiver in de bovenhoek. (0-1)

Genk bleef op zoek gaan naar dat doelpuntje en dat viel er ook via Trossard, maar de ref keurde het doelpunt af voor een overtreding van Samatta op doelman Butez. De competitieleider mocht op slag van rust nog van blij zijn dat de doorgebroken Bakic de bal naast de kooi van Jackers plaatste.

Het doelpunt van Trossard werd afgekeurd voor deze ovetreding van Samatta op Butez

Philippe Clement greep in tijdens de pauze en bracht Fiolic in de plaats van Wouters. We kregen éénrichtingsverkeer voorgeschoteld, maar uitgespeelde kansen dwong Genk niet af en dus gooide Clement al snel ook Gano in de strijd.

Het werd een bijzonder frustrerende tweede helft voor Racing Genk. Moeskroen deed er alles aan om het tempo uit de match te halen en tijd te rekken en kon er zo voor zorgen dat de blauwhemden lange tijd niet voor concreet doelgevaar konden zorgen.

Met nog een dik kwartier op de klok was het dan toch raak. Dewaest kon de corner binnen werken. (1-1) Genk drukte door en kende opnieuw dikke pech toen Maehle op de paal knalde.

In het slot kregen de Smurfen het deksel nog op de neus toen Borges dramatisch verdedigde en Awoniyi de 1-2 zuiver voorbij Jackers in doel legde. Moeskroen doet zo een geweldige zaak in de strijd om het behoud.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws