Slag om Vlaanderen eindigt met tien tegen tien, maar zonder winnaar
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Club Brugge en AA Gent spelen gelijk in het Jan Breydelstadion

Club Brugge en AA Gent mochten Super Sunday aftrappen in het Jan Breydelstadion. Gent kwam op voorsprong, maar betaalde de rode kaart voor Esiti cash. Club haalde er nog een gelijkspel uit.

De Buffalo's moesten het zonder de geblesseerde Giorgi Chakvetadze doen en dus kwam Roman Bezus opnieuw aan de aftrap. Yaremchuk zat op de bank voor David. Dat bleek al in de eerste helft een goeie zet van coach Jess Thorup. Sorloth, alweer in goeie doen, schilderde een voorzet op het hoofd van de Canadees en die knikte volledig vrijstaand binnen.

0-1 dus na achttien minuten in een vrij gelijkopgaande eerste helft. Bij de thuisploeg zagen we wel een pak spelers onder hun normale niveau. Amrabat, Denswil en Dennis waren de meest schrijnende voorbeelden. Dompé kreeg nog een goeie kans op de 0-2 namens AA Gent, maar de Slag om Vlaanderen ging met een nipte voorsprong voor AA Gent de rust in.

Na de koffie kreeg Alexander Sorloth dé kans om de voorsprong te verdubbelen, hij kwam goed ingelopen op een vrije trap terwijl iedereen bij Club stond te slapen. De Noor duwde de bal op wenkende kans naast de kooi van Horvath. Club nam gaandeweg de bovenhand, zeker nadat Esiti met een ingreep op Vormer tegen zijn tweede gele kaart aankeek.

Rode kaarten

Club Brugge begon aan een stevig offensief, maar een goeie Kaminski hield zijn netten nog een tijdje schoon. Toen een bal bleef hangen in de zestien was de winteraankoop van Gent wel geklopt. Loïs Openda, die net ervoor ingevallen was, werkte de gelijkmaker tegen de touwen.

Daarna was het aan Dennis om zijn zwakke match te 'bekronen' met een rechtstreekse rode kaart. Van Driessche gaf eerst geel, maar trok na het bekijken van de beelden toch het rode karton. De partij werd met tien tegen tien grimmiger en er vielen nog heel wat gele kaarten.

Opmerkelijk was de wissel van Ruud Vormer. Hij werd het kind van de rekening na de rode kaart en was net als het hele stadion woest na zijn vervanging. Het bleef uiteindelijk bij een 1-1 en daar kunnen beide partijen zich wel in vinden.