Datum: 02/02/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Diaz Arena
Antwerp bibbert tot laatste minuut, Oostende ziet twee keer gelijkmaker sterven op de lat
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende

Antwerp won op het veld van KV Oostende

Antwerp is gaan winnen op het veld van KV Oostende. Maar wie enkel de eerste helft gezien heeft, zou nooit geloven dat The Great Old nog in de problemen zou komen. Maar gezien ze weigerden de match dood te doen, kwam Oostende nog gevaarlijk opzetten.

Geen Tom De Sutter bij Oostende. De spits probeerde nog tijdens de opwarming, maar zijn rug speelde hem nog te veel parten. Guri dus. En dat is net niet hetzelfde. Bij Antwerp verraste Bölöni door Ivo Rodrigues als diepste spits uit te spelen en Owusu - de vervanger van de geschorste Mbokani - op de rechterflank te zetten. Ook geen drie, maar twee verdedigers.

Ook Oostende was er blijkbaar niet op ingesteld, want na drie minuten hing de 0-1 al tegen de netten: Ivo Rodrigues met... een kopbal. Buta bracht de bal perfect voor en de drie achterin bij de kustploeg lagen nog te slapen. De thuisploeg kwam zelfs niet in de buurt van Bolat. Guri als aanspeelpunt en rustbrenger... Tja.

Slecht Oostende, maar...

Het verrassingseffect had gewerkt en Bölöni herschikte zijn manschappen. Owusu mocht mee in de spits gaan spelen. Oostende, dat kon heel die eerste helft amper drie passes na elkaar geven. Het was iets beter na de rust en twintig minuten voor tijd begon Bölöni zich zelfs op te winden.

Antwerp vergat te voetballen en Oostende begon steeds meer aan te dringen. De wind speelde ook zijn rol, want bijna werd Bolat verrast door een botsende bal die over hem heen waaide. Hij kon zich wel nog herstellen. Toen Milovic op de lat kopte, werd konden we zowaar spreken van een Oostends offensief.

Dat had The Great Old aan zichzelf te wijten, want in de eerste helft hadden ze de match moeten doodmaken. Coopman haalde nog eens geweldig uit vanop 25 meter, maar zijn schot stierf op de lat. Ook Lombaerts en Guri hadden nog een goeie kans. In de slotfase maakte de ingevallen Hairemans het op assist van Refaelov wel perfect af. De meegereisde fans vierden.