Operatie redding lijkt te slagen (bis): Zulte Waregem knalt zich in doelpuntenfestival voorbij Cercle Brugge

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
Operatie redding lijkt te slagen (bis): Zulte Waregem knalt zich in doelpuntenfestival voorbij Cercle Brugge
Foto: © photonews

De redding voor Zulte Waregem lijkt een feit. Na de zege op bezoek bij Sporting Lokeren won het nu ook in eigen huis van Cercle Brugge. Het springt naast de Vereniging in de stand na een doelpuntenfestival.

  • Dezelfde basiself voor Dury, vijf wissels bij Cercle Brugge
  • Bongonda zet Harbaoui en De Pauw op weg naar goals, Vereniging komt evenveel keer terug
  • Sylla kan in de slotfase de drie punten thuishouden
  • Zulte Waregem komt naast Cercle Brugge in de stand, redding lijkt zeker

Zulte Waregem boekte vorige week op bezoek bij Sporting Lokeren een belangrijke zege in de strijd tegen de degradatie, bij een nieuwe driepunter zouden ze zelfs al naast Cercle Brugge komen in de stand en de redding zo nog wat dichter brengen.

Drie keer op voorsprong

Francky Dury had na de 0-3 in Lokeren geen reden tot wisselen en koos voorin opnieuw voor Bjordal naast Harbaoui, de jonge Pletinckx kreeg zijn derde basisplek op rij achterin. Guyot stuurde bij de bezoekers wél bij na een mindere periode: Bruno, Marega, Gapké, Appin en Taravel waren de liefst vijf nieuwkomers.

Niet dat het aanvankelijk veel zoden aan de dijk bracht. Zulte Waregem begon goed en Hamdi Harbaoui kon na een kwartier al een voorzet van Bongonda tegen de touwen drukken. Het gevaar bij Essevee kwam ook deze wedstrijd weer vooral van de kwieke dribbelaar, voor de pauze bediende hij ook Nill De Pauw op zijn wenken voor de 2-1.

Sylla doet het

Evenveel keer kwam Cercle Brugge echter op gelijke hoogte. De Vereniging kwam steeds beter in de wedstrijd, Bruno kon van dichtbij voor de 1-1 zorgen, na de koffie kon de ingevallen Cardona zijn waarde laten zien voor groen-zwart. 

Beide teams leken zich daarna gaandeweg te gaan verzoenen met een gelijkspelletje aan de Gaverbeek, maar de ingevallen Idrissa Sylla kon alsnog voor de drie punten zorgen voor Zulte Waregem. Een knappe 6 op 6 met oog op de verplaatsing naar Anderlecht, de redding lijkt nu wel zeker te zijn.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws