Cercle Brugge - Club Brugge

Wéér een gemiste kans: Club nekt vooral zichzelf en moet de stad delen met Cercle Brugge
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Cercle Brugge 2-2 Club Brugge

Wéér een gemiste kans: Club nekt vooral zichzelf en moet de stad delen met Cercle Brugge

Brugge blijft verdeeld. Na de ruime 4-0 in september bleven de stadsrivalen zondag steken op een 2-2 gelijkspel. Een verdienstelijk resultaat voor Cercle, maar vooral een grote gemiste kans voor Club.

Een Brugse derby, dat staat vanzelfsprekend garant aan een heerlijke derbysfeer. Cercle was wel de thuisploeg, dus was het Jan Breydelstadion voor een overgroot deel gewoon leeg, maar dat hield de fans achter beide doelen niet tegen om op een indrukwekkende manier de toon te zetten bij de opkomst.

Vliegende start

Club Brugge stapte trouwens met andere flanken het veld op: door de schorsing van Dennis kreeg Mata zijn plaats terug op rechts en verschoof Diatta naar de linkse kant. Een uitstekende wissel, zo bleek, want hij snelde alles en iedereen kapot en lang duurde het dan ook niet voor hij de 0-1 kon opzetten.

Na een één-tweetje met Vanaken kreeg de Senegalese tiener de bal tot bij Wesley en achter het steunbeen tikte hij het openingsdoelpunt al tegen de touwen. Bovendien liet Club het daar niet zomaar bij. Het scoorde zelfs drie keer tegen het rustsignaal... Maar halverwege stond het scorebord wel op 1-2.

Cardona, één van de drie nieuwe namen bij de Vereniging, mocht immers het eerbetoon aan de overleden assistent-coach Kenny Lalande onder zijn truitje tonen wanneer Amrabat zijn voorzet ongelukkig in eigen doel schoof. Plots weer 1-1 gelijk en alles te herdoen.

Schitterend in z'n eenvoud

Club moest duidelijk even herbronnen en dat rook Cercle. Het was zelfs enkel en alleen Denswil die op een aartsgevaarlijke voorzet van Etienne de achterstand kon voorkomen. Belangrijke ingreep, want op slag van rust zou Club dan toch weer op een verdiende voorsprong komen en hoe!

Zoals altijd begon de actie bij Vanaken en dan gaat de bal telkens in één tijd naar Vormer naar Schrijvers naar het lege doel van Cercle. Wonderbaarlijke aanval, die vooral o zo mooi was in zijn eenvoud. Ja, zelfs zonder zijn statistieken verder bij te spijkeren is dat de onmisbare rol van de Gouden Schoen.

Toch koud gepakt

Geen vuiltje aan de lucht voor Club Brugge, ook na de pauze. Maar het werd frisser en natter in Brugge. En uiteindelijk werd de aanvallende nonchalance ook afgestraft. Iets na het uur - toen Club al tal van kansen op de 1-3 had laten liggen - kon Cardona profiteren op de counter en zomaar de 2-2 scoren.

Het slotoffensief was weinig verrassend helemaal voor Club, maar de winning goal wou niet meer vallen. Vanaken, Diatta, Openda... Allemaal liepen ze zich vast op het knap verdedigende blok van Cercle. Een eerlijke puntendeling bij 2-2 was het eindverdict in de Brugse derby.

Club komt met het punt wel alleen op de tweede plaats na de verrassende nederlaag van Antwerp, maar ziet Genk tegelijkertijd wel weer uitlopen tot elf punten. Als dat maar goed komt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws