Datum: 08/02/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Genk maakt indruk tegen Standard en zet titelambities kracht bij
Robby Morren Lode Nuyts
Robby Morren en Lode Nuyts vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint met 2-0 na sterke prestatie tegen Standard

Genk maakt indruk tegen Standard en zet titelambities kracht bij
Foto: © photonews

Racing Genk heeft de clash tegen Standard verdiend met 2-0 gewonnen. De competitieleider maakte indruk en zet zijn titelambities zo opnieuw kracht bij.

Bij Racing Genk dan toch geen spoor van Uronen op het wedstrijdblad waardoor De Norre opnieuw mocht starten. Paintsil kreeg de voorkeur op Ndongala. Standard kon opnieuw rekenen op Djenepo, maar Emond moest in extremis afhaken. Cavanda verving de geschorste Fai.

Racing Genk schoot fors uit de startblokken en het was dankzij Ochoa dat Standard de openingsfase zonder kleerscheuren overleefde. De doelman hield Trossard twee keer van een doelpunt.

De competitieleider was duidelijk de betere ploeg tijdens het eerste bedrijf waarin het de hoekschoppen en de kansen opstapelde. Indrukwekkend om dit tegen Standard op de grasmat te leggen, met 57% balbezit tegenover 43%.

Trossard knalde op de lat, Malinovskyi mikte naast, Ochoa had een geweldige redding nodig om de bal van Paintsil uit de hoek te ranselen en een knal van Samatta ging net langs.

Standard stak de neus een enkele keer aan het venster via Carcela en op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor Lestienne die voorlangs trapte.

Kort na de pauze greep Michel Preud’homme in en bracht Bastien in de plaats van Cimirot. Toch bleven de kansen voor de thuisploeg: Aidoo mist een dikke kopkans en Bokadi kon nog net verhinderen dat de doorgebroken Samatta scoorde.

Halfweg de tweede helft, op een moment dat Standard iets meer greep op het middenveld kreeg, zette Genk de verdiende voorsprong op het scorebord. Ochoa redde de knal van Trossard, maar Samatta was gevolgd en gleed het leer tegen de touwen.

Kort na de openingstreffer trof Pozuelo de binnenkant van de paal via vrijschop. Standard kwam via Vanheusden dicht bij de gelijkmaker, maar in het slot verdubbelde Samatta de score op aangeven van Maehle. Carcela trof in de toegevoegde tijd nog de lat. Trossard viel geblesseerd uit, het wordt voor Genk bang het verdict afwachten.

Genk maakte indruk en pakt een verdiende driepunter. De kloof met de eerste achtervolgers bedraagt voorlopig twaalf punten. Standard moet dit weekend afwachten wat de achtervolgers doen.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' 7
Mæhle Joakim A 90' 9
Aidoo Joseph 90' 6
Dewaest Sebastien   90' 6
De Norre Casper 90' 7
Heynen Bryan 90' 8
Malinovskiy Ruslan 90' 7
Pozuelo Melero Alejandro 90' 7
Paintsil Joseph 79' 4
Samatta Mbwana Ally ⚽ ⚽ 90' 8
Trossard Leandro 85' 7
  Bank G Beoordeel
Ndongala Dieumerci 11' 4
Ingvartsen Marcus 5'  
Fiolić Ivan -  
Gano Zinho -  
Seigers Rubin -  
Jackers Nordin -  
Wouters Dries -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Ochoa Memo 90' 5
Cavanda Luis Pedro 90' 6
Vanheusden Zinho   90' 5
Bokadi Bope Merveille   90' 6
Laifis Konstantinos 90' 5
Cimirot Gojko 51' 3
Marin Răzvan 80' 5
Carcela Mehdi 90' 6
Lestienne Maxime 90' 5
Djenepo Moussa 72' 5
Mpoku Paul José   90' 5
  Bank G Beoordeel
Bastien Samuel 39' 5
Halilović Alen 18' 5
Kosanovic Milos 10' 5
Gillet Jean-François -  
Raskin Nicolas -  
Goreux Réginal -  
Miangue Senna -  
Balikwisha William -  
Herbeleef KRC Genk - Standard

Vooraf