stvSTVV
wbeSK Beveren
Jordan Botaka (pen) 18'
1-0
1-1
22' Francesco Forte (pen)
Datum: 09/02/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stayen
STVV doet gouden zaak in strijd voor play-off 1 in match waarin de VAR een hoofdrol opeist
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

STVV gaat in het slot over Waasland-Beveren na late treffer van Kinoshita

STVV doet gouden zaak in strijd voor play-off 1 in match waarin de VAR een hoofdrol opeist
Foto: © photonews

STVV mag steeds meer dromen van een ticket voor play-off 1. Tegen Waasland-Beveren leek Sint-Truiden op een 1-1 af te stevenen na twee tussenkomsten van de VAR, maar in het slot lukte invaller Kinoshita toch nog de winnende treffer.

STVV kon opnieuw een gouden zaak doen met het oog op een ticket voor play-off 1. Dan moesten wel de bezoekers van Waasland-Beveren voor de bijl. Bij de Truienaars was er één wijziging. Tomiyasu kwam na verplichtingen met zijn land ten koste van De Petter opnieuw in de basis. 

2x VAR, 2x goal

De thuisploeg eiste de bal op in de openingsfase, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Even voorbij het kwartier was het wel raak.

Caufriez ging gevaarlijk door op Botaka, scheidsrechter Lambrechts floot niet maar ging toch een kijkje nemen op aanraden van de VAR. 'Penalty', oordeelde hij, waarna diezelfde Botaka koelbloedig bleef en Roef de verkeerde hoek uitstuurde. 

Nauwelijks enkele minuten later gebeurde aan de overkant hetzelfde. Lambrechts floot opnieuw niet, maar legde na het bekijken van de beelden de bal opnieuw op de stip. Forte faalde niet en Steppe mocht zich omdraaien.

Twee tussenkomsten van de VAR zorgden voor twee penaltygoals na amper een kwart wedstrijd. Alles opnieuw te herdoen voor beide teams. 

Sint-Truiden bleef de betere ploeg, maar zag dat niet vertaald in erg grote kansen. Boli kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn poging ging over de lat. In het absolute slot kon Boli Roef niet op de proef stellen met zijn kopbal. Rusten met een 1-1 tussenstand

Net als in de eerste periode nam STVV ook na de rust de beste start, maar opnieuw zonder veel mogelijkheden. Bovendien kropen er ook te veel slordigheden in het spel van de Kanaries. Op het uur kwam Boli een teen tekort om een voorzet in doel te duwen, de rebound van Acolatse ging via Roef naast. 

Maar de fans op Stayen kregen een weinig spraakmakend kijkstuk te zien na de pauze. De bezoekers waren duidelijk blij met een punt en konden nauwelijks iets in elkaar boksen. 

Boli was misschien wel de meest bedrijvige speler van de 22 op het veld, al werd zijn schot afgeblokt toen hij zich een weg door de bezoekende defensie baande. STVV bleef drukken, maar vond nauwelijks openingen. Als het dan toch eens gebeurde, mislukte de laatste pass. 

Al viel net voor tijd dan toch de winning goal. De pas ingevallen Kinoshita profiteerde van een vreemd standje voor het doel van Roef en scoorde de verdiende 2-1. Dankzij de zege doet STVV een uitstekende zaak in de strijd voor play-off 1 en zet het eerste achtervolgers AA Gent en Anderlecht zwaar onder druk. 

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Tomiyasu Takehiro 90' -
García Tena Pol 90' -
Teixeira Jorge 90' -
Botaka Jordan 86' -
De Sart Alexis 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Acolatse Elton 90' -
Sankhon Ibrahima 65' -
Kamada Daichi 90' -
Boli Yohan 90' -
  Bank G Beoordeel
Ceballos Cristian 25' -
Kinoshita Kosuke 4'  
Sekine Takahiro -  
Janssens Wolke -  
De Petter Steven -  
Pirard Lucas -  
Sylla Diallo Mamadou -  
Koike Yuta -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Schrijvers Jur 90' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Moren Valtteri 90' -
Caufriez Maximiliano  90' -
Forte Francesco 90' -
Verstraete Louis 90' -
Bizimana Djihad 85' -
Massop Milan 76' -
Ampomah Nana 45' -
Andrijasevic Franko   90' -
  Bank G Beoordeel
Badibanga Beni 45' -
Vanzo Floriano 14' -
Keita Paul 5'  
Liessens Davino -  
Gamboa Alexis -  
Milošević Stefan -  
Dierckx Tuur -  
Lulić Karlo -  
Debaty Kevin -  
Herbeleef STVV - SK Beveren