Stadion: Guldensporenstadion

Perfecte hold-up in Mazzu-time: Perbet nekt moedige en gretige ex-ploeg Kortrijk, Charleroi naast Gent en Anderlecht

KV Kortrijk en Charleroi speelden stilaan hun laatste troefkaart uit in de strijd om wie weet toch nog play-off 1. Dan hadden ze maar 1 keuze: winnen. Het zorgde voor een boeiend en nerveus spektakel in het Guldensporenstadion.

KV Kortrijk (9e, 34 punten) en Charleroi (8e, 35 punten) waren dit seizoen tot op heden een beetje de 'best of the rest'. Om nog enigszins kans te maken op een kwalificatie voor play-off 1, had het geen enkel excuus: winnen was een absolute must.

En dus zagen we twee ploegen die toch wel wilden voetballen. In een aantrekkelijke eerste helft leverde dat wel geen doelpunten op, al hadden De Kerels op basis van hun aanvalslust er zeker eentje mogen scoren én hadden de bezoekers dé kans om te scoren.

Strafschop (1)

Bruno trapte een strafschop (na handspel) na vijf minuten echter bijzonder zwak in, waardoor Bruzzese na 45 minuten de held van zijn team was. Net na de pauze was het meteen raak voor Kortrijk: Ezekiel tikte voorbij Penneteau, nadat Batsula hem perfect in het straatje had gestuurd.

Charleroi wist dat het moest komen, maar tot veel kansen leidde dat niet. Tot het opnieuw een strafschop kreeg, deze keer na een fout van de doelman op Morioka. De Japanner zette zich zelf achter de bal en maakte er zo 1-1 van.

Strafschop (2) en Mazzu-time

In de slotfase zetten De Kerels nog alles op alles, maar Penneteau hield De Sart en Koita van het winnende doelpunt. Kortrijk verdiende misschien wel meer dan Kortrijk om de drie punten te pakken, maar in de laatste minuut deed Perbet het (tegen zijn ex-ploeg) in Mazzu-time voor de Zebra's.

En zo doet Charleroi weer helemaal mee voor play-off 1. Het staat voorlopig naast Anderlecht en AA Gent op de zesde plaats in de stand. Voor Kortrijk zal het dit jaar geen play-off 1 worden vermoedelijk.