Datum: 17/02/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Le Canonnier

Moeskroen - Cercle Brugge (Jupiler Pro League 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 26 uit de Jupiler Pro League 2018/2019 tussen Moeskroen en Cercle Brugge.

21:54
Moeskroen stuurt Cercle met duidelijke 3-0 cijfers terug naar Brugge. Les Hurlus blijven foutloos in 2019 en zijn dit jaar voorlopig nog steeds "de beste ploeg van het land".

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+5
Vervangen Taiwo Micheal Awoniyi
Ingevallen Mićo Kuzmanović

90+4

Goal
Doelpunt van Frantzdy Pierrot (Noë Dussenne)
Wat een minuut geleden niet lukte, lukt nu wel: Pierrot krijgt de bal van Dussenne en neemt Nardi te grazen. 3-0 en een mooi orgelpunt voor Moeskroen.
90+3
Tormin wil Moeskroen nog een derde goal aanbieden. Hij geeft de bal zo maar aan Benson. Die vindt Pierrot maar de Haïtiaan faalt oog in oog met Nardi. Het blijft 2-0.
90+1
We krijgen vier minuten extra tijd.
90
Nog een serieuze botsing tussen Butez en Delacourt. Die laatste lijkt zich bij het neerkomen stevig te bezeren.
88
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Frantzdy Pierrot

87
Applausvervanging voor Mbaye Leye. De spits mag gaan rusten en de thuisfans trakteren hem op een staande ovatie. Pierrot komt hem vervangen.
86
De wedstrijd kabbelt nu naar het einde. Cercle beseft dat het hier niets meer gaat rapen en Moeskroen is ook niet meer geneigd om er nog de beuk in te gooien.
83
Opnieuw een kansje voor de thuisploeg. Een vrije trap belandt bij Awoniyi en die probeert in een tijd in doel te knallen, zijn poging belandt echter hoog over.
82
 Gele kaart voor Yoann Etienne

81
De geelgeboekte Friede probeert Nardi nog eens aan het werk te zetten. De Cercle-doelman ligt echter niet wakker van het schot en pakt probleemloos.
79
 Gele kaart voor Sidney Friede

79
We krijgen een VAR-momentje. Friede glijdt uit en raakt Delacourt. Boucaut gaat even een kijkje nemen, de scheidsrechter oordeelt dat geel voldoende is.
75
Krijgen we er nog een goaltje bij in het slotkwartier?
We zijn ondertussen aan het laatste kwartier van deze partij begonnen. Moeskroen heeft de wedstrijd stevig in handen en lijkt nog steeds foutloos te zullen blijven na de winterstop.
74
Cercle kan nog eens counteren. Tormin loopt zich echter vast op Vojvoda en zo is het voor de Vereniging nog steeds wachten op kansen in de tweede helft.
72
Vervangen LlOYD Palun
Ingevallen Guevin Tormin

71
 Gele kaart voor Benjamin Delacourt

71
Opnieuw een flukse actie van Moeskroen: Leye opent uitstekende op Vojvoda, de rechtsachter brengt voor op Benson maar die talmt te lang en Cercle kan ontzetten.
69
Sidney Friede pakt uit met een goeie trap maar de bal zoeft naast de goal van Nardi.
66
Awoniyi mist de 3-0! De Nigeriaan wordt het straatje ingestuurd en omspeelt Nardi maar trapt dan onbesuisd over.
64
Etienne ontsnapt aan rood. De Fransman pakt uit met een vuile charge op het been van Vojvoda. Boucaut laat eerst zelfs doorspelen maar legt na verloop van tijd het spel dan toch stil.
62
Moeskroen toont dat het echt wel kan voetballen. De thuisploeg monopoliseert de bal en Cercle rent er maar wat achter.
60
Forceert Kylian Hazard een doelpunt voor de bezoekers? Guyot geeft hem alvast een half uur de kans.
59
Vervangen Serge Gakpé
Ingevallen Kylian Hazard

56
Traoré mag gaan rusten. De debutant speelde geen onaardige eerste helft maar lag door balverlies ook mee aan de basis van de 2-0.
56
Vervangen Adama Traoré
Ingevallen Isaac Kone

52
De sfeer zit er goed in op Le Canonnier. De thuisfans zien het natuurlijk graag gebeuren en scanderen et un et deux et trois zéro.
50

Goal
Doelpunt van Selim Amallah (Taiwo Micheal Awoniyi)
Moeskroen toont zijn grandioze vorm. Awoniyi is deze keer de aangever van dienst: Leye stuurt hem diep en het Moeskroens goudhaantje legt breed op Amallah. 2-0 voor Les Hurlus.
49
En we gaan op hetzelfde elan door. Bruno zijn pegel strandt op de vuisten van Butez. De corner levert niets op voor Cercle.
46

Goal
Doelpunt van Taiwo Micheal Awoniyi (Bruno Godeau)
Hoe saai de eerste helft eindigde zo fantastisch begint de tweede. Awoniyi zet de thuisploeg na een knappe actie en dito afwerking op voorsprong. 1-0 voor Moeskroen!
46
We zijn er weer aan begonnen
De bal rolt opnieuw op Le Canonnier. Opvallende statistiek: Moeskroen had in de eerste helft maar liefst 66% balbezit.

Rust
Moeskroen - Cercle Brugge: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+1
Rusten geblazen in Moeskroen-Cercle
We gaan rusten zoals we begonnen zijn: geen doelpunten in de eerste helft. Na een goeie start verwaterde het spel tijdens het laatste kwartier.
40
Stevige fout van Gakpé: de Togolees haalt Godeau neer met een ruwe tackle. Boucaut trekt terecht geel.
40
 Gele kaart voor Serge Gakpé

37
Kanonnen blijven voorlopig stil
Het gaat wel goed op en neer in Moeskroen-Cercle maar grote kansen blijven voorlopig uit.
34
Traoré stuurt Etienne diep met een knappe pass maar de thuisploeg smoort het gevaar in de kiem. Nog steeds geen doelpunten op Le Canonnier.
33
Moeskroen probeert nog eens via Benson maar het schot van de kleine dribbelkont is ongevaarlijk.
27
Amallah probeert het dan maar eens vanuit de tweede lijn, zijn schot zwiept niet zo gek ver naast de kooi van Nardi.
24
Lekkere actie van Cardona: de fransman poort Godeau en die kan niet anders dan hem foutief afstoppen.
21
Uitstekende kans voor thuisploeg
Uitstekende kans voor Moeskroen: Awoniyi loodst zijn maatje Leye door de buitenspelval, de spits omspeelt Nardi maar trapt dan in het zijnet.
16
Leye versiert de eerste corner voor de thuisploeg. Boya kopt de hoekschop maar net naast het bezoekende doel.
15
Moeskroen probeert eens tegen te prikken, Nardi speelt echter goed mee en hierdoor kan Benson niet gevaarlijk worden.
13
Daar is Cercle weer: Cardona krijgt de bal in de buurt van de zestien maar zijn steekballetje is te diep.
10

Goal
0-1 afgekeurd!
Marega buffelt een vrije trap knap binnen maar helaas voor Cercle stond de verdediger buitenspel.
10
Cercle gunt Moeskroen de bal, de thuisploeg doet daar voorlopig niets mee. Het is nog wachten op vuurwerk voor de goal.
8
 Gele kaart voor Noë Dussenne

8
Dussenne krijgt terecht geel nadat hij de counterende Etienne neermaait. De verdediger van Moeskroen mist het duel tegen hekkensluiter Lokeren door zijn gele kaart.
2
Gakpé versiert al meteen een eerste hoekschop voor de vereniging.Traoré zet zich achter de bal. Na wat gerommel kan Butez oprapen.