Datum: 24/02/2019 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lotto Park
Anderlecht en Club maken er oorlogje van, maar veldslag eindigt onbeslist: ongeslagen reeks blijft overeind
Johan Walckiers Yannick Lambrecht
Johan Walckiers en Yannick Lambrecht vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Club Brugge spelen gelijk in het Constant Vanden Stock-stadion

Anderlecht en Club maken er oorlogje van, maar veldslag eindigt onbeslist: ongeslagen reeks blijft overeind
Foto: © photonews

Club Brugge zal moeten hopen dat Anderlecht in de play-offs geraakt om dit seizoen nog te kunnen winnen in het Astridpark. Na een felbevochten wedstrijd en toch heel wat spanning eindigde het duel onbeslist.

Rutten is een merkwaardige trainer. Hij heeft zijn duidelijke voorkeuren. Cobbaut ging na weken niet spelen een helft de mist in tegen Antwerp? Ok, Milic dan maar als linksachter. Najar geblesseerd? Ok, geen Saelemaekers - te aanvallend - maar wel Appiah. Er zijn trainers voor minder gelyncht in het Astridpark.

Ellebogen

Na vijf minuten werd al pijnlijk duidelijk dat Milic geen linksback is... In één fase tackelde hij drie keer naast de bal en Schrijvers mocht vrij voorzetten naar Wesley. Met één tik zette die de 0-1 op het bord. Sorry, maar 't is om problemen vragen hoor om de flanken zo te bezetten. De eerste voorzet van Appiah eiste bijna slachtoffers in de tweede ring van het stadion.

Club had het hoopje ongeregeld altijd moeten afmaken, maar liet dat na. En er zal ook wel discussie komen over wat de VAR in dat busje zat te doen, want zowel Santini als Kara kwamen heel goed weg voor een elleboog (2x zelfs) en natrappen. Enkel Kara kreeg er geel voor. Bij Santini is het de manier waarop hij altijd in duel gaat, maar daar zou nu toch ook wel eens paal en perk mogen aan gesteld worden.

Mentaal spelletje

Maar bij zijn eerste goeie actie van de namiddag krulde Bolasie wel de 1-1 in doel. 't Werd meer een boks- dan een voetbalmatch. En Lardot liet het toe. Nog verrassender was dat Anderlecht de bovenhand haalde in het mentale spelletje. Nochtans een spelersgroep die niet uitblinkt door zelfvertrouwen.

Didillon redde nogmaals de meubelen op een fantastisch schot van Schrijvers en Horvath stopte aan de overkant de doorgebroken Verschaeren. Twee minuten waarin de hoop leefde dat het aangenaam ging worden. Maar zo ijdel was dat, want vijf minuten later hadden er alweer acht spelers gras gegeten. 

Men legde zich al neer bij een puntendeling tot Amuzu de bal voortrok en Bolasie - nadat Santini een gat in de lucht trapte - de bal tegen de netten poeierde. Maar Club trok het nog recht. De net ingevallen Vlietinck maakte de 2-2.

Het slot maakte veel goed, want ook Verschaeren had nog een goeie kans, waar Horvath gepast op reageerde. En de Amerikaan hield ook nog een vrije trap van Kums uit zijn doel. Een al bij al terecht gelijkspel. Is Anderlecht nu echt op de weg terug? Ze blijven in ieder geval in de top zes.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 7
Appiah Dennis 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou   90' 2
Lawrence James 90' 5
Milic Antonio 79' 2
Zulj Peter 64' 2
Verschaeren Yari A 90' 6
Kums Sven 90' 5
Bolasie Yannick ⚽ ⚽ 90' 8
Santini Ivan A 90' 1
Bakkali Zakaria 64' 5
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 26' 5
Amuzu Francis 26' 7
Cobbaut Elias 11' 3
Saelemaekers Alexis -  
Kayembe Edo -  
Sanneh Bubacarr -  
Boeckx Frank -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' 8
Amrabat Sofyan 90' 5
Mechele Brandon   90' 5
Denswil Stefano 90' 5
Rits Mats 90' 5
Diatta Krepin A 90' 7
Dennis Emmanuel Bonaventure   82' 4
Vormer Ruud   90' 7
Vanaken Hans 90' 6
Wesley 90' 9
Schrijvers Siebe A 73' 6
  Bank G Beoordeel
Vossen Jelle 17' 6
Vlietinck Thibault 8'  
Openda Lois -  
Rezaei Kaveh -  
Letica Karlo -  
Cools Dion -  
Nakamba Marvelous -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf