Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht en Club maken er oorlogje van, maar veldslag eindigt onbeslist: ongeslagen reeks blijft overeind
Johan Walckiers Yannick Lambrecht
Johan Walckiers en Yannick Lambrecht vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Club Brugge spelen gelijk in het Constant Vanden Stock-stadion

Anderlecht en Club maken er oorlogje van, maar veldslag eindigt onbeslist: ongeslagen reeks blijft overeind
Foto: © photonews

Club Brugge zal moeten hopen dat Anderlecht in de play-offs geraakt om dit seizoen nog te kunnen winnen in het Astridpark. Na een felbevochten wedstrijd en toch heel wat spanning eindigde het duel onbeslist.

Rutten is een merkwaardige trainer. Hij heeft zijn duidelijke voorkeuren. Cobbaut ging na weken niet spelen een helft de mist in tegen Antwerp? Ok, Milic dan maar als linksachter. Najar geblesseerd? Ok, geen Saelemaekers - te aanvallend - maar wel Appiah. Er zijn trainers voor minder gelyncht in het Astridpark.

Ellebogen

Na vijf minuten werd al pijnlijk duidelijk dat Milic geen linksback is... In één fase tackelde hij drie keer naast de bal en Schrijvers mocht vrij voorzetten naar Wesley. Met één tik zette die de 0-1 op het bord. Sorry, maar 't is om problemen vragen hoor om de flanken zo te bezetten. De eerste voorzet van Appiah eiste bijna slachtoffers in de tweede ring van het stadion.

Club had het hoopje ongeregeld altijd moeten afmaken, maar liet dat na. En er zal ook wel discussie komen over wat de VAR in dat busje zat te doen, want zowel Santini als Kara kwamen heel goed weg voor een elleboog (2x zelfs) en natrappen. Enkel Kara kreeg er geel voor. Bij Santini is het de manier waarop hij altijd in duel gaat, maar daar zou nu toch ook wel eens paal en perk mogen aan gesteld worden.

Mentaal spelletje

Maar bij zijn eerste goeie actie van de namiddag krulde Bolasie wel de 1-1 in doel. 't Werd meer een boks- dan een voetbalmatch. En Lardot liet het toe. Nog verrassender was dat Anderlecht de bovenhand haalde in het mentale spelletje. Nochtans een spelersgroep die niet uitblinkt door zelfvertrouwen.

Didillon redde nogmaals de meubelen op een fantastisch schot van Schrijvers en Horvath stopte aan de overkant de doorgebroken Verschaeren. Twee minuten waarin de hoop leefde dat het aangenaam ging worden. Maar zo ijdel was dat, want vijf minuten later hadden er alweer acht spelers gras gegeten. 

Men legde zich al neer bij een puntendeling tot Amuzu de bal voortrok en Bolasie - nadat Santini een gat in de lucht trapte - de bal tegen de netten poeierde. Maar Club trok het nog recht. De net ingevallen Vlietinck maakte de 2-2.

Het slot maakte veel goed, want ook Verschaeren had nog een goeie kans, waar Horvath gepast op reageerde. En de Amerikaan hield ook nog een vrije trap van Kums uit zijn doel. Een al bij al terecht gelijkspel. Is Anderlecht nu echt op de weg terug? Ze blijven in ieder geval in de top zes.

Goals

2
2

Balbezit

46
54

Aanvallen

53
59

Gevaarlijke aanvallen

34
39

Schoten op doel

7
3

Schoten naast/over doel

4
3

Geblokkeerde schoten

2
1

Hoekschoppen

7
4

Buitenspel

1
0

Fouten

14
16

Vrije trappen

16
15

Doeltrappen

8
14

Inworpen

26
26
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League