Anderlecht-Club Brugge: topper tussen twee getormenteerde ploegen (met zware ingrepen in de opstellingen)
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Anderlecht-Club Brugge om 14u30

Anderlecht-Club Brugge: topper tussen twee getormenteerde ploegen (met zware ingrepen in de opstellingen)

Anderlecht-Club Brugge, historisch gezien dé topper in het Belgische voetbal, ongeacht de stand. Anderlecht heeft sinds 1998 niet meer verloren van blauw-zwart in het Astridpark en wil daar nu niet mee beginnen. Beide clubs hebben echter zo hun zorgen.

Anderlecht: offensieve zorgen

Fred Rutten gaat zo goed als zeker Yannick Bolasie in de spits zetten. Met de meer statische Santini tegen drie centrale verdedigers lijkt immers een onbegonnen zaak. Dat zou betekenen dat Amuzu nog eens zijn kans krijgt op links en Bakkali op rechts.

Door de blessure van Dimata zijn de keuzes in de spits uiteraard ook bijzonder beperkt. Om meer volk in de zestien te krijgen moet Rutten - zoals elke trainer blijkbaar - teruggrijpen naar Pieter Gerkens, die amper nog aan spelen toe kwam. Maar hij is de enige met infiltratievermogen vanuit het middenveld.

Nog opvallender is dat Rutten door de blessures van Obradovic en Najar waarschijnlijk Milic en Appiah in de basis zet. Want Cobbaut en Saelemaekers voldoen voor hem verdedigend niet.

Club Brugge: defensieve zorgen

Ivan Leko heeft amper nog verdedigers over. Decarli, Mitrovic en Mata zijn allen geblesseerd, Poulain is geschorst. Daardoor moet Amrabat opnieuw in de verdediging gaan plaatsnemen naast Mechele en Denswil. 

Op de flank is het afwachten of hij voor Cools of Vlietinck kiest. Leko wil in ieder geval een reactie zien na de ongelooflijk slechte eerste helft tegen Salzburg. 

Meer nieuws

Meer nieuws