Cercle Brugge - KV Oostende

Dol halfuur op Jan Breydel zorgt voor doelpuntenregen, maar wat als Cercle en KV Oostende in het eerste uur ook efficiënt waren geweest?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Dol halfuur op Jan Breydel zorgt voor doelpuntenregen, maar wat als Cercle en KV Oostende in het eerste uur ook efficiënt waren geweest?
Foto: © photonews

Op een erg lastig te bespelen grasmat in Jan Breydel hebben Cercle Brugge en KV Oostende karakter getoond. Lange tijd leek dat geen doelpunten te gaan opleveren, maar plots ging het heel erg snel.

"Verover mij" van Niels Destadsbader weerklonk tijdens de rust als muzikaal intermezzo. Nu zijn wij op zich meer fan van "Chelsea Dagger" van The Fratellis en dat soort leukigheden die ze voor de wedstrijd traditiegetrouw door de boxen pompen bij een thuismatch van De Vereniging, maar het leek wel een oproep van de fans (en het journaille) richting de spelers.

Het grote niets? 

Op Jan Breydel mogen we nooit klagen: de groentensoep was heerlijk, de broodjes mochten er ook meer dan wezen en de supporters deden meer dan hun best - inclusief de nodige ironie richting de Brugse derby en het planten van de vlag. 

Maar de match zelf? Die bracht erg lang bitter weinig. Hoewel: op het uur had het ook al gerust 4-2 of zo kunnen zijn, want Omolo (vrije kopkans), Mercier (bal op lat), Milovic (bal snoeihard tegen de eigen paal), Cardona (twee schoten), Sakala (bal voor een leeg doel) en De Sutter (goede kans) hadden kunnen scoren.

Spanning & Suspens

Dat ze dat niet deden? Dat is natuurlijk ook een deel efficiëntie. En daar mangelde het aan, net als aan een aantal goede acties. Balverlies was er genoeg, op een zo goed als onbespeelbare akker overigens ook botste de bal als nooit tevoren. 

Kylian Hazard kon uiteindelijk de ban breken halfweg de tweede helft, na een prima aanval overigens. Cardona had de klare kijk, Tormin de goede voorzet en dus was het voor de derde telg uit het geslacht Hazard een koud kunstje om de 1-0 voorbij Dutoit te schuiven. 

Gouden Pik?

Alles onder controle dus voor Cercle Brugge, dat op weg leek naar een driepunter en zo het grote doel dit seizoen (30 punten) beet had. Maar enkele invallers van KV Oostende beslisten er helemaal anders over en deden de match kantelen.

Guri scoorde de gelijkmaker met een prachtige overhoekske kopbal, even later ging hij over het been van Delacourt en mocht Boonen vanop de stip - en via de rebound - de 1-2 binnenwerken. Wout Faes werd even daarna uitgesloten, waardoor KVO nog even moest overleven met tien en Kylian Hazard maakte er met zijn tweede van de avond nog 2-2 van. Beide teams winnen zo voor de 8e en 9e keer op rij niet, maar zijn wel (zo goed als) gered.

Goals

2
2

Balbezit

58
42

Aanvallen

64
76

Gevaarlijke aanvallen

43
35

Schoten op doel

4
4

Schoten naast/over doel

7
7

Geblokkeerde schoten

1
2

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

9
1

Buitenspel

4
4

Fouten

11
10

Vrije trappen

14
15

Doeltrappen

11
10

Inworpen

26
18
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws