Stadion: Le Canonnier
Lokeren kan degradatie haast niet meer vermijden na nederlaag in Moeskroen
Sam Suttels
Sam Suttels

Hekkensluiter Lokeren verliest in Moeskroen, maar is nog niet officieel gedegradeerd na zware nederlaag Waasland-Beveren

Lokeren heeft zo goed als geen hoop meer over op de redding. Waasland-Beveren verloor eerder op de avond met zware 2-6 cijfers van Kortrijk, maar de Waaslanders gingen zelf ten onder op het veld van Moeskroen. Met nog drie speeldagen te gaan blijft de achterstand acht punten...

Zoutloze eerste helft

Lokeren moest op zoek naar een goed resultaat op Le Canonnier tegen ploeg in vorm Moeskroen en kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Marecek bediende Saroka. De Wit-Rus kapte vervolgens Boya uit, Butez devieerde met heel wat moeite in hoekschop.

Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er net na het kwartier. Friede legde aan vanop afstand, zijn schot zoefde ruim naast. Twee minuten later was er Leye, die goed voor zijn man kwam op een voorzet van Benson. Zijn uithaal ging dan weer hoog over. Verder was er nog een ongevaarlijke kopkans van Boya op corner.

Lokeren kwam ook nog een keer piepen aan de overzijde. Skulason testte met een uithaal de reflexen van Butez. De eerste bal tussen de palen van Verhulst kwam er pas na 35 minuten, niet toevallig opnieuw op corner, na een kopbal van Godeau. Daarmee was alles gezegd wat betreft het doelgevaar en werd een zoutloze eerste helft afgefloten zonder doelpunten.

Awoniyi breekt ban na rust

De wedstrijd bracht in de eerste minuten van de tweede helft geen beterschap, tot Awoniyi andermaal beslissend bleek voor Les Hurlus. Lokeren kreeg een corner niet weggewerkt en de aanvaller van Moeskroen strafte dat genadeloos af. Hij gaf Verhulst geen schijn van kans en ramde de bal hoog in doel.

Musona mist kansen op de gelijkmaker

Slechts enkele minuten na de openingstreffer kreeg Lokeren een gouden kans op de gelijkmaker. Boya maakte hands in de 16, ref Verboomen wees naar de stip. Musona zette zich achter de bal, maar trapte over de kooi.

Het zat Lokeren en Musona allesbehalve mee. Net na het uur bediende Tirpan Marecek, die uithaalde. De redding van Butez belandde in de voeten van de huurling van Anderlecht, die staalhard tegen de paal ramde. Twee uitgelezen mogelijkheden, twee keer geen goal, twee fases die het noodlijdende Lokeren als geen ander typeren.

Zware tik

De bezoekers waren zichtbaar aangeslagen na de dubbele gemiste reuzekans. Moeskroen was via Leye en opnieuw Awoniyi nog dicht bij de 2-0, Saroka kwam in de slotfase enkele tenen tekort om de 1-1 in doel te sliden. Moeskroen boekt zo 18/18, de beste reeks sinds de terugkeer op het hoogste niveau.