Ook misser van de VAR deert STVV niet: swingende 'Kanaries' zetten via fenomenale Boli serieuze stap richting play-off 1
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

STVV doet met zege tegen Charleroi (3-1) een gouden zaak in de strijd voor play-off 1

Ook misser van de VAR deert STVV niet: swingende 'Kanaries' zetten via fenomenale Boli serieuze stap richting play-off 1
Foto: © photonews

Met nog drie speeldagen te gaan is er geen ontkennen meer aan: STVV is met stip een grote kanshebber voor play-off 1. De Truienaars stuurden, met dank aan een straffe Yohan Boli, Charleroi zonder punten huiswaarts (3-1) en komen op gelijke hoogte van nummer drie Standard.

STVV en Charleroi zijn allebei nog in de running voor een play-off 1-ticket en dus kon één van beide ploegen een gouden zaak doen op Stayen. Zeker na het gelijkspel van Anderlecht tegen Club Brugge. Geen verrassingen in de elftallen van Brys en Mazu: de licht geblesseerde Teixeira begon op de bank, De Petter kreeg achterin het vertrouwen. 

Aangename eerste helft

Zij die te laat waren voor wat toch wel een mini-topper was, misten de heerlijke openingsgoal van Boli. De STVV-aanvaller dribbelde zich een weg tussen de bezoekende verdedigers en trapte het leer hard in de rechterbovenhoek.

Botaka kon die droomstart van nog wat extra glans geven, maar de aanvoerder strafte zwak verdedigen van Charleroi niet af. 

De Carolo's vlogen er af en toe stevig in en mochten blij zijn dat Boucaut de kaarten lang op zak hield. Maar de bezoekers kregen halverwege de eerste periode ook een prima kans op de gelijkmaker. Een attente Steppe voorkwam echter een doelpunt van Bruno. 

Aan de overkant ging de vrije trap van Garcia rakelings over, al kwam de dubbele voorsprong er toch. Acolatse zette met een knappe pass Boli - opnieuw hij - op weg naar de 2-0. STVV op rozen, al was de match helemaal niet gespeeld. 

Buitenspelgoal, maar VAR grijpt niet in

Eerst lag Steppe nog goed in de hoek na een schot van Busi, maar op de inzet van de onvermijdelijke Osimhen had het Truiense sluitstuk geen verhaal. De VAR greep niet in, maar had het doelpunt altijd moeten afkeuren wegens buitenspel. De ruststand was 2-1 na een erg aangename eerste helft. En een serieuze meevaller voor Charleroi

Ook na rust spektakel

Ook de tweede helft stelde allesbehalve teleur, met het spel dat goed op en af ging. Acolatse zorgde tot twee maal toe voor een fikse waarschuwing na rust, maar Penneteau hield zijn ploeg even veel keer in de wedstrijd. Diandy trapte dan weer naast de verkeerde kant van de paal. 

Hattrick Boli

Maar de misser van de VAR werd rechtgezet door wie anders dan Boli. De aanvaller kopte de voorzet van Botaka voorbij een kansloze Penneteau. Met zijn hattrick zette hij STVV op weg naar de zege én play-off 1. 

STVV controleerde de match daarna en liet Charleroi nauwelijk sin het spel voorkomen. Osimhen kwam echter nog dicht bij zijn tweede van de avond, verder gaven de Kanaries zelden iets weg. 

Het bleef 3-1 en het motto 'we bekijken alles match per match' mag stilaan in de Truiense vuilbak worden gegooid. Het moet al lelijk foutlopen als STVV het 'kampioenenbal' van de Jupiler Pro League mist. Al wacht er natuurlijk nog een zwaar programma met verplaatsingen naar Club Brugge en Moeskroen en een thuisduel met rechtstreekse concurrent AA Gent. 

Bij Charleroi mogen ze hun dromen over play-off 1, behoudens een mirakel, dan weer tot volgend seizoen opbergen. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws