Club Brugge - STVV

Hans Vanaken (pen) 76' 1-0
Niet mooi, wél verdiend: Club Brugge kan volop profiteren van Genks puntenverlies, STVV voelt hete adem op weg naar PO1
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 1-0 STVV

Niet mooi, wél verdiend: Club Brugge kan volop profiteren van Genks puntenverlies, STVV voelt hete adem op weg naar PO1

Vanop de stip telt ook. Dat is de boodschap die Club Brugge best onthoudt na een blauw-zwarte regen aan gemiste doelkansen, maar wel mét een late winning goal van Gouden Schoen Hans Vanaken. Het werd op Jan Breydel uiteindelijk 1-0 tegen STVV.

De laatste zaterdagmatch bracht geen verrassingen: Mechele en Dennis waren niet fit, dus namen Poulain en Vlietinck hun plaats in. Twijfelgevallen Wesley en Vormer stonden ook gewoon mee aan de aftrap. Brys gooide zijn type-elftal in de strijd, met als enige noot Teixeira die de voorkeur kreeg op De Petter.

Het wedstrijdbeeld? Meer van hetzelfde: weinig of geen verrassingen. Club Brugge dicteerde in alle linies het tempo, STVV hield de rangen gesloten met quasi de hele ploeg steevast achter de bal en het veld op Jan Breydel, ja, dat lag er nog altijd even abominabel bij.

Oh ja, niet te vergeten. Club Brugge blijft - zoals wel vaker dit seizoen - enorm morsen met de vele kansen die ze creëren. Diatta, Vormer, Wesley, Schrijvers... Allemaal waagden ze hun poging, allemaal konden ze de netten niet doen trillen. Doelman Steppe stond weliswaar stevig in zijn schoenen, maar het lag toch echt weer vooral aan die krakkemikkige afwerking van de regerende landskampioen.

De klok deed het voetbal trouwens absoluut geen goed. Steeds minder doelkansen, steeds meer overtredingen. Scheidsrechter Laforge besloot dan ook nog eens in te grijpen bij de kleinste foutjes, tot groot ongenoegen van het publiek. Zij hadden over het algemeen een zwakke eerste helft gezien.

Voor het mooiste hoogtepunt van de hele wedstrijd kwamen we uiteindelijk terecht op het uur. Denswil weet maar al te goed dat hij buskruit in de benen heeft en besloot vanop ruim 30 meter eens uit te halen: pardoes op de dwarsligger. Een absolute wereldgoal die er nét geen was.

Die bliksemschicht was er maar één van vele in de blauw-zwarte regen aan kansen. Vanaken, Diatta, Vormer, Wesley... Maar net als in de eerste helft: allemaal waagden ze hun poging, allemaal konden ze de netten niet doen trillen. De Truienaars speelden ondertussen werkelijk geen enkele kans bij elkaar.

En toch... Tóch kreeg Club Brugge uiteindelijk nog waar het recht op had, met een strafschop dan maar. De Petter - amper vijf minuten op het veld - trok Wesley neer in de zestien en Vanaken profiteerde vanop de stip: 1-0. Een mager slotoffensiefje zou nog tot een exact dezelfde eindscore leiden.

Club Brugge profiteert dus ten volste van de draw eerder op de avond en komt op zes punten van leider Genk (amper drie in de play-offs), STVV zal de resultaten van hun rechtstreekse concurrenten voor play -off 1 morgen nog door de vingers moeten aanzien.

Goals

1
0

Balbezit

57
43

Aanvallen

51
33

Gevaarlijke aanvallen

44
29

Schoten op doel

6
0

Schoten naast/over doel

4
8

Geblokkeerde schoten

4
3

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

9
4

Buitenspel

4
3

Fouten

13
16

Vrije trappen

19
17

Doeltrappen

13
9

Inworpen

15
19
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws