Datum: 02/03/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Guldensporenstadion
Avenatti zet met twee late kopbalgoals scheve situatie recht en houdt de play-off 1-droom van Kortrijk levend
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 0 reacties

KV Kortrijk behoudt een waterkans op play-off 1 na zege tegen Cercle Brugge

Avenatti zet met twee late kopbalgoals scheve situatie recht en houdt de play-off 1-droom van Kortrijk levend
Foto: © photonews

In een echte eindeseizoenswedstrijd heeft KV Kortrijk Cercle Brugge geklopt. Tien minuten voor tijd stonden de bezoekers nog op voorsprong, maar dat was buiten matchwinnaar Avenatti gerekend, die goed was voor twee doelpunten.

De West-Vlaamse derby tussen Kortrijk en Cercle had wel degelijk nog inzet. Beide ploegen waren dan wel al zeker van het behoud - Kortrijk al wat langer dan Cercle Brugge - maar de Kerels hadden mits winst wel nog een waterkans op play-off 1. Althans, dan moesten AA Gent en Anderlecht wel met punten morsen.

Snelle goal

De openingsfase was boeiend. Cercle kwam er enkele keren gevaarlijk uit en stond na 10 minuten spelen op voorsprong. Delacourt gaf Bruzzese geen schijn van een kans met een rake kopbal. Op het antwoord van de thuisploeg was het niet lang wachten. 

Kortrijk dreigde op zijn beurt via een leuke aanval via D'Haene en Ezekiel, maar Nardi hield de netten schoon. Kortrijk kreeg gaandeweg meer controle over de partij, al moest het opletten voor de snelle counters van de Vereniging.

Uitgespeelde kansen waren echter een zeldzaam gegeven. Bovendien zag Cercle Hazard al snel uitvallen met een hamstringblessure. 

Beste kansen voor bezoekers

Kortrijk moest het spel ondergaan, zonder echt veel uitgespeelde kansen weg te geven. Alleen De Sart kon Nardi tot twee keer toe op de proef stellen.

Al kwam Veekaa 5 minuten voor de pauze twee goed weg toen Tormin een opgelegde kans naast de paal mikte en Bruno vanuit een scherpe hoek over mikte na een missertje van Bruzzese.

De Kortrijk-doelman bracht wel nog goed redding op een hard vluchtschot van invaller Cardona. Kortrijk had dan wel het meest de bal, maar de 0-1 ruststand was helemaal niet onverdiend op basis van het aantal kansen. Was Cercle dan toch op weg naar een eerste overwinning sinds half december? 

Na de pauze was het heel wat minder bij beide teams. Cercle bleef dreigen op de counter en prikte via Cardona, maar onder impuls van de ingevallen Chevalier werd Kortrijk toch gevaarlijker.

Avenatti kon zijn voet net niet goed genoeg tegen een voorzet zetten, terwijl de volley van Chevalier via een bezoekend been over het doel van Nardi zoefde. De druk van de thuisploeg nam toe.

Die eerste overwinning in 2,5 maanden kwam er dan toch niet voor Cercle. Tien minuten voor tijd vond Chevalier het hoofd van Avenatti en via de paal ging de bal tegen de netten. Het werd zelfs nog erger voor groen en zwart.

Kortrijk ging nog vol op zoek naar de winnende treffer en kreeg die ook. Avenatti kopte met zijn tweede van de avond de winnende treffer in doel. Dankzij de zege springt Kortrijk over Charleroi en kom het tot op 2 punten van nummer 6 Anderlecht, dat morgen tegen Lokeren speelt. De Kerels moeten dus wel op puntenverlies van Anderlecht rekenen. 

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Kagelmacher Gary 90' -
Golubović Petar   90' -
D'Haene Kristof A 90' -
De Sart Julien   90' -
Koita Aboubakary 79' -
Rolland Elohim   71' -
Stojanovic Jovan 90' -
Ezekiel Imoh 58' -
Avenatti Felipe ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Chevalier Teddy A 32' -
Charisis Charis 19' -
Harisis Haris 19' -
Lepoint Christophe 11' -
Azouni Larry -  
Batsula Andriy -  
Hines-Ike Brendan -  
Pereira Castro Joel -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Bongiovanni Adrien 90' -
Nardi Paul 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Etienne Yoann A 90' -
Ochieng Omolo Johanna 90' -
Palun LlOYD   90' -
Tormin Guevin   75' -
Mercier Xavier 90' -
Marega Issa 90' -
Hazard Kylian 22' -
Bruno Gianni 90' -
Traoré Adama 69' -
  Bank G Beoordeel
Cardona Irvin 68' -
Lusamba Arnaud 21' -
Decostere Robbe 15' -
Gakpé Serge -  
De Belder Dylan -  
Van Damme Miguel -  
Ueda Naomichi -  
Herbeleef KV Kortrijk - Cercle Brugge

Vooraf