Datum: 03/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam
Lokeren nu zeker van degradatie, Anderlecht bibbert wel tot het einde op Daknam
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Lokeren
| 0 reacties

Anderlecht won op het veld van Lokeren

Lokeren nu zeker van degradatie, Anderlecht bibbert wel tot het einde op Daknam
Foto: © photonews

Sporting Lokeren speelt - als er geen extrasportieve cadeautje meer uit de bus valt - volgend seizoen in 1B. Anderlecht ging op Daknam eenvoudig met de zege lopen, zonder enig goed voetbal te laten bewonderen. "Drie punten en de bus op", zei Rutten vooraf. Wel, meer werd het ook niet.

Fred Rutten nam toch nog geen risico met Ivan Obradovic, pas hersteld van een spierscheurtje en dus mocht Milic blijven staan op de linksachter. Wel zette hij Amuzu in plaats van Bakkali en verdween Saelemaekers volledig uit de wedstrijdselectie. Bij Lokeren was er dan weer geen spoor van De Ridder. 

Perfecte voorzet Appiah

Een avondje Daknam staat niet meteen garant voor spektakel, maar na acht minuten kroop Anderlecht toch al eens door het oog van de naald. Kara speelde nonchalant in op Zulj, de pass werd onderschept en Saroka mocht alleen op Didillon af. De Fransman is echter een lichtbaken in donkere dagen bij paars-wit en behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand.

En dan het moment van de mannen die al zoveel toorn van hun supporters moesten verdragen. Appiah - ja, u leest het goed - smeet de perfecte voorzet voor de kooi en Santini knikte binnen. Daar staat de Kroaat voor in de ploeg, Appiah vierde alsof hij net de Lotto had gewonnen. Geluk zit in kleine dingen. "Ik ga altijd slechte voorzetten blijven geven, dat weten de fans nu ook wel", zei hij vorige week nog. 

Niks opbouw

Lokeren was nergens meer en ging terug in zijn laag blok zitten en hopen dat ze eens snel konden uitbreken. Bij Anderlecht was het meer 'de processie van Echternach': één pass vooruit, twee achteruit en een lange bal. Van structurele opbouw was er weer geen sprake, laat staan van iemand die initiatief nam. 

Het begon van achteruit: de meesten van die defensie hebben schrik als ze een inspeelpass moeten geven. Behalve Kara, maar die denkt dan weer dat hij een assist van 60 meter moet geven. Ja, dan moet je je echt afvragen wat deze ploeg in play-off 1 gaat doen. Als ze het al halen.

En perfecte voorzet van... Milic

Maar Anderlecht klaarde de klus toch. Gerkens mocht invallen en even later kreeg hij de perfecte voorzet van... Milic. Ja, gekker moet het niet worden. Pietertje kopte het leer perfect naar de grond. Ja, je kan er zoveel kritiek op hebben als je wil, maar hij komt toch in de box!

Lokerer maakte het nog spannend met een goal van Cevallos en kwam zelfs dichtbij de gelijkmaker. Die kwam er wel niet meer. Anderlecht blijft zo op play-off 1-koers, maar of dit gaat volstaan tegen Kortrijk... Lokeren heeft zekerheid over wat al weken in de lucht hing. Het maakt het er wel niet minder pijnlijk op.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Diaby Bambo 90' -
Filipović Jakov 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Skúlason Ari 90' -
Tirpan Mickaël 90' -
Overmeire Killian   90' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco 90' -
Musona Knowledge 90' -
Marecek Lukas 80' -
Saroka Anton 90' -
  Bank G Beoordeel
Terki Mehdi A 10' -
De Wolf Ortwin -  
Benchaib Amine -  
Mpati Bibuangu Tracy -  
Marzo Stefano -  
Reznícek Jakub -  
Ben Harush Omri -  
Symons Laurens -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 6
Appiah Dennis A 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Lawrence James 90' 5
Milic Antonio A 77' 5
Zulj Peter   87' 4
Verschaeren Yari 90' 7
Kums Sven   90' 5
Bolasie Yannick   90' 6
Santini Ivan 90' 7
Amuzu Francis 62' 4
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 28' 6
Obradovic Ivan 13' 7
Kayembe Edo 3'  
Doku Jérémy -  
Boeckx Frank -  
Sanneh Bubacarr -  
Bakkali Zakaria -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Anderlecht

Vooraf