Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Door extrasportieve zorgen geplaagd Moeskroen blijft ook op Sclessin ongeslagen

Lode Nuyts
Lode Nuyts vanuit Luik

Standard en Moeskroen hebben na een potige partij de koek verdeeld. De beste thuisploeg van het land raakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de beste ploeg van 2019.

Standard en Moeskroen trapten vrijdagavond de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League af. Moeskroen was de ploeg in vorm: met een historische 18 op 18 zakten de Henegouwers met vertrouwen af richting Sclessin. Dat werd ook meteen duidelijk, Moeskroen voetbalde vrank en vrij en zette hoog druk.

Meteen doelgevaar

Na twee minuten leverde dat al een eerste kansje op via Amallah, de middenvelder trapte vanuit een scherpe hoek op Ochoa. Enkele minuten later verstuurde Kosanovic een perfecte lange bal op Emond maar de Luikse spits faalde oog in oog met Butez.

Nadien kregen we een tijd lang veel strijd maar amper doelgevaar. Leye moest na een klein halfuur de strijd staken, Benson kwam hem vervangen. De kleine dribbelaar bracht terug wat schwung in de partij.

Standard kende de laatste tien minuten zijn beste periode van de eerste helft. Dat leverde kansen op voor Lestienne en Marin maar hun vizier stond niet goed afgesteld. Al bij al een logische ruststand na 45 slappe minuten.

De tweede helft was dan weer een heel ander verhaal. Moeskroen kwam uitstekend uit de kleedkamer maar Friede kon een knappe aanval van de bezoekers niet afronden. Ochoa stond opnieuw pal en hield de Rouches recht.

Ingestudeerd nummertje

Het eerste gevaar van de thuisploeg in de tweede helft leverde meteen op. Standard rondde een ingestudeerd nummertje op corner af. Kosanovic vond Marin en de Roemeense middenvelder werkte beheerst af: 1-0 voor Standard na 55 minuten spelen.

Moeskroen was echter niet onder de indruk. Friede maakte meteen na de openingsgoal ei zo na gelijk maar zijn trap ging over de goal van Ochoa. Even later spleet Amallah de verdediging van Standard open. Awoniyi twijfelde niet en legde de bal in de verste hoek. De man in vorm hing op het uur de bordjes weer gelijk.

Moeskroen kreeg deze week dan wel met een hele hoop extrasportieve zorgen te kampen, op het veld was daar niets van te merken. Het laatste halfuur domineerden de Henegouwers de wedstrijd. Maar het was telkens een sterk spelende Amallah die Ochoa op zijn weg vond.

Een voor de rest onzichtbare Mehdi Carcela kreeg in de laatste minuten nog een uitgelezen kans om de partij te beslissen maar de verdediging van Moeskroen stond pal. Bijna gingen de Henegouwers nog met de zege aan de haal maar hun doelpunten werden tot twee keer toe afgekeurd.

Les Hurlus blijven het uitstekend doen in 2019 en pakt 19/21 in het nieuwe jaar. Standard blijft achter met een 11/21, al staan de Rouches voorlopig wel alleen derde.