Datum: 03/03/2019 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Regenboogstadion
AA Gent zet opmars verder en legt de druk bij Anderlecht
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 0 reacties

AA Gent haalde het bij Zulte Waregem

AA Gent zet opmars verder en legt de druk bij Anderlecht
Foto: © photonews

AA Gent is dankzij een overwinning op bezoek bij Zulte Waregem voorlopig over Anderlecht gesprongen in de stand. Odjidja, David en Sorloth maakten er een 1-3 zege van.

Bij zowel Zulte Waregem als AA Gent kregen we geen echte verrassingen in de basiself. AA Gent staat met de rug tegen de muur in de strijd om play-off 1 en toonde dat ook meteen. Na iets meer dan een minuut vond Jonathan David Vadis Odjidja, die nam de bal uitstekend mee en knalde loeihard voorbij Bossut in doel. Beter kon de match niet beginnen voor AA Gent.

Meteen de vlam erin

De vreugde was van korte duur, want bij de eerste de beste counter van de thuisploeg kreeg Bongonda een zee van ruimte. Hij liet Kaminski absoluut geen kans. Gent moest zo helemaal opnieuw beginnen en we kregen een leuke en goeie wedstrijd. Beide teams gingen er vol voor en de kansen volgden elkaar in sneltempo op. Een doelpunt van Harbaoui werd afgekeurd wegens buitenspel en de Tunesiër kwam wel vaker voor de neus van Kaminski opduiken.

Hij nam zelfs een gemaakt doelpunt van Nill De Pauw weg door de bal toch nog te controleren terwijl zijn ploegmaat zomaar in doel had kunnen trappen. De Pauw maakte een pak misbaar, terecht. Aan de overkant wrong Dompé op slag van rust nog een gigantische kans de nek om. Hij mocht moederziel alleen op Bossut af, maar toen hij de doelman wou omspelen, duwde hij de bal veel te ver voor zich uit.

Prangend slot

Een simpel lobje had Gent met een voorsprong de rust ingestuurd, maar bij de koffie stonden de bordjes nog gelijk. Na de pauze nam Gent de touwtjes nog wat meer in handen, maar een doelpunt van Sorloth werd afgekeurd voor buitenspel. Even later was het wél prijs, Dompé miste een volley volledig, maar zijn mislukt schot werd een assist voor David. De Canadees wachtte rustig tot Bossut voorbijschoof en duwde de bal simpel binnen.

Daarna werd het allemaal wat onrustig en Zulte Waregem stak de neus meermaals aan het venster. Vooral Seck had de gelijkmaker kunnen en moeten maken. Hij kon zomaar vrijstaand koppen op een goeie voorzet van Bongonda, maar liet de wenkende kans liggen. In de extra tijd nam Sorloth nog alle twijfel weg.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Tardieu Florian 62' -
Baudry Marvin 90' -
Pletinckx Ewoud   90' -
De fauw Davy 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Peeters Stef A 90' -
De Pauw Nill 90' -
Bongonda Theo 90' -
Harbaoui Hamdi 90' -
Sylla Idrissa 63' -
  Bank G Beoordeel
Soisalo Mikael 28' -
Bjørdal Henrik Rørvik 27' -
Bedia Chris -  
Buffel Thomas -  
Walsh Sandy -  
Bostyn Louis -  
Marcq Damien -  
De Smet Mathieu -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Dompé Jean-Luc A 77' -
Kaminski Thomas 90' -
Souquet Arnaud 90' -
Rosted Sigurd   90' -
Derijck Timothy 90' -
Asare Nana 90' -
Esiti Anderson 56' -
Odjidja Vadis  90' -
David JonathanA 90' -
Sorloth Alexander 90' -
Yaremchuk Roman 70' -
  Bank G Beoordeel
Verstraete Birger 34' -
Dejaegere Brecht A 20' -
Limbombe Stallone 13' -
Kvilitaia Giorgi -  
Bezus Roman -  
Thoelen Yannick -  
Herbeleef Zulte Waregem - KAA Gent

Vooraf