Anderlecht is zeker van play-off 1! Met dank aan Kums en Didillon
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht is zeker van play-off 1 na winst tegen KV Kortrijk

Anderlecht is zeker van play-off 1! Met dank aan Kums en Didillon
Foto: © photonews

Eén speeldag voor het einde en er ging een zucht van opluchting door het Constant Vanden Stock-stadion. Na veel gezwoeg en geploeter en mede dankzij Moeskroen, zijn ze zeker van play-off 1. Door het onderlinge duel tussen Gent en STVV volgende weke blijven ze zeker één van de twee voor.

Eerlijk? Afgaand op de resultaten hadden we verwacht dat Kortrijk het Anderlecht veel moeilijker ging maken. Sinds Yves Vanderhaeghe de ploeg overnam, hebben ze immers een schitterend parcours neergezet, soms ook met heel leuk voetbal. Maar daar was in het Constant Vanden Stock-stadion weinig van te werken.

Kums, de flitsenman

Er ging weinig initiatief uit van de West-Vlamingen, die wel één héél grote kans kregen via Stojanovic, maar Didillon ontpopt zich steeds meer tot zelfverzekere puntenpakker. Niet dat Anderlecht zoveel kansen bij elkaar voetbalde, maar het had wel de bal. En als Kums zich als flitsenspeler gaat opwerpen, is er moed bij de Brusselse burger.

Na een één-twee met Bolasie slalomde hij zich als volleerd aanvaller voorbij twee man en dropte de bal perfect in de verste hoek. Bolasie blijft zich intussen een meerwaarde tonen in het creëren van gevaar. Met zijn passes en dribbels, maar ook met een afstandsschot dat via de vingertoppen van Bruzzese tegen de lat spatte. Goeie wintertransfer, tout court!

Didillon, puntenpakker

En dan had Kortrijk nog geluk dat D'Haene na een wilde tackle op Kums al niet snel rood had gekregen en dat de VAR de handsbal van Charisis door de vingers zag. En dan de tweede helft en Anderlecht was... nergens meer. Traag, geen beweging, geen aanspeelpunten... Met als exponent Zulj, voor wie het allemaal wat te snel leek te gaan. 

Beste speler van Oostenrijk, maar hij zal toch wat steviger op zijn benen moeten gaan staan als hij in de Jupiler League iets wil uitrichten. Rutten verloste hem uit zijn lijden en bracht Kayembe. Vanderhaeghe counterde door Ezekiel erin te zetten en ineens was het alle hens aan dek, want de ex-speler van paars-wit richtte ravage aan met zijn snelheid. 

Enkel dankzij een heel goeie Didillon bleef de voorsprong op het bord staan. En dan was het nog eens de beurt aan Kums. De middenvelder besloot een kopie van zijn vrije trap in Standard te laten bewonderen: 2-0. En... STVV verloor punten tegen Moeskroen. Genoeg om één van de twee - Gent of STVV - achter zich te houden dus.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws