Stadion: Bosuil
De ingevallen Bruno schenkt Charleroi wel drie punten, maar geen PO1 op de Bosuil!
Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Charleroi gaat met de drie punten aan de haal op de Bosuil

Antwerp blijft een probleem hebben in eigen huis om te winnen. Het ging dit keer onderuit tegen Charleroi met 1-2. De ingevallen Bruno maakte het beslissende doelpunt voor de bezoekers. Refaelov liet voordien nog een strafschop onbenut.

Zoals verwacht verschenen er heel wat nieuwe namen aan de aftrap bij Antwerp. Zo mochten Govea en Simao de plaats innemen van de geschorsten Yatabare en Haroun. Batubinsika kwam Van Damme vervangen. Ook Baby mocht nog eens starten. Hairemans verhuisde naar de bank.

Een groot verschil tegenover Charleroi. Coach Felice Mazzu ging met dezelfde 11 van start die Racing Genk op een gelijkspel hield.

Zwak begin

Er stond nog weinig op het spel en dat was er ook wat aan te merken. De thuisploeg had het niet gemakkelijk met de vele nieuwe namen tussen de lijnen. Het draaide in de beginfase vierkant. Simao en Govea hadden het moeilijk met een hoge tempo. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers, maar Henen kreeg de bal niet voorbij Sinan Bolat.

Tijd om wakker te worden dacht Buta en hij strooide opnieuw met een knappe assist, zijn zesde ondertussen al. Baby moest het leer maar in doel duwen tegen zijn ex-club.

Lang kon Antwerp niet genieten van de voorsprong. Batubinsika beging een fout in de zestien. Osimhen zette de 1-1 simpel op het bord van op de stip. Dat was meteen ook de ruststand.

Wat een missers!

De tweede helft was nog maar vijf minuten bezig of er hadden al twee treffers kunnen vallen.  Mbokani ging neer in de zestien. Refaelov schoot van op de stip op de paal. Ook aan de overkant had Osimhen moeten scoren. De aanvaller schoof de bal oog in oog met Bolat naast. Wat een misser!

Een vervolg op de felle start kwam er niet. Antwerp probeerde wel, maar het was net zoals de strafschop van Refaelov allemaal te zwak. Ook de inbreng van Hairemans en Bolingi bracht weinig beterschap.

Aan de overkant brachten de wissels wel iets op. Bruno stond nog maar enkele minuten op het veld en hij liet Bolat kansloos met een korte schuiver. Antwerp was te plat om in de slotfase nog iets terug te doen. Zo kon de oudste club van het land opnieuw niet winnen in eigen huis tot groot ongenoegen van de fans. Charleroi mag PO1 ondanks overwinning vergeten.