Datum: 10/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Kehrweg Stadion
Club Brugge is zélf de storm in Eupen, Vanaken toont nogmaals waarom hij de Gouden Schoen is
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Eupen
| 0 reacties

Eupen 0-4 Club Brugge

Club Brugge is zélf de storm in Eupen, Vanaken toont nogmaals waarom hij de Gouden Schoen is
Foto: © photonews

'Dit is een oefenmatch', zongen de vrolijke meegereisde fans uit Brugge en of ze gelijk hadden. Eupen was in zijn laatste thuismatch am Kehrweg nauwelijks een tegenstander te noemen en Club Brugge veegde er onder leiding van Gouden Schoen Hans Vanaken de vloer mee aan: 0-4.

Het was koud, winderig, stormachtig, en helemaal aan de andere kant van het land, maar de blauw-zwarte fans lieten zich daardoor niet tegenhouden. Het bezoekersvak was al voor de aftrap het luidste in het gezellige stadion am Kehrweg. Bovendien zou de trip het achteraf bekeken ook helemaal waard zijn.

Het was al Brugge dat de klok sloeg vanaf het begin. Na tien minuten leek de snelle openingstreffer er ook al te komen, want ref Van Driessche wees meteen naar de stip toen Vanaken neerging in de zestien. De VAR greep echter in en al snel besloot hij terug te komen op zijn beslissing. Terecht, zo bleek.

Niet getreurd, want een weergaloze Vanaken zou de boeken halverwege de eerste helft - nota bene op één minuut tijd - al toeklappen. Eerst legde hij een afleggertje van Wesley zelf simpel binnen, nadien bediende hij Diatta op de linkerflank en mocht ook hij via de paal binnentrappen. Bam, zomaar 0-2.

Horvath stond ondertussen te trillen van de kou, want Eupen had er totaal niets tegenin te brengen en kreeg letterlijk geen enkele uitgespeelde kans. Het was allemaal aan de overkant te doen. Club zocht... En vond.

De laatste kans voor de rust was een vrije trap op een héél interessante plek - na een fout op, jawel, weer Vanaken - en aanvoerder Vormer haalde zijn penseel boven. Zijn schot verdween héérlijk in de dichtste bovenhoek, Van Crombrugge stond erbij en keek ernaar. Nog opvallend: Vormer liep rechtstreeks naar de Brugse bank om te vieren met coach Leko. Hoezo, spanningen?

Drie bij de rust... Tja, iedereen wist maar al te goed dat het daar gespeeld was. Maar het Brugs feestje ging lekker verder: twee minuten bezig na de pauze en op aangeven van Vormer knalde wéér Vanaken de 0-4 staalhard in de kruising. De uitblinkers van de avond vielen elkaar in de armen.

Eupen probeerde nog een beetje de eer te redden, vooral via invaller Toyokawa, maar wat maakte het nog uit? De redding is al een feit en dat was er ook vrij duidelijk aan te zien. Club besloot dan ook nog het gaspedaal te lossen, Vanaken of het nieuwe spitsenduo Vossen-Rezaei konden niet meer scoren.

Zo slaagt Club in zijn opzet en verliest het Genk niet uit het vizier. De competitieleider kon tezelfdertijd ook wel winnen tegen Lokeren, dus de kloof blijft met play-off 1 voor de deur op zes punten.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Loties Jordan 57' -
Blondelle Siebe 90' -
Bushiri Rocky 90' -
Gnaka Silas 69' -
Marreh Sulayman 46' -
García Fernandez Luis 90' -
Mulumba Rémi 90' -
Castro-Montes Alessio 90' -
Ocansey Eric 90' -
Fall Mamadou 90' -
  Bank G Beoordeel
Toyokawa Yuta 44' -
Lazare Amani Jean Thierry 33' -
Msakni Youssef 22' -
Nurudeen Abdul Manaf -  
Schouterden Nils -  
Molina Arias Francesc Xavier -  
Milicevic Danijel -  
Pollet David -  
Jamabo Odeni Georges -  
Diagné Niang Diawandou -  
Keita Cheick -  
N’dri Jocelyn -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Mechele Brandon 90' -
Poulain Benoit 90' -
Denswil Stefano 90' -
Vanaken Hans ⚽ ⚽ A 90' -
Vlietinck Thibault 77' -
Vormer RuudA 90' -
Rits Mats 90' -
Diatta KrepinA 90' -
Wesley A 67' -
Schrijvers Siebe 73' -
  Bank G Beoordeel
Vossen Jelle 23' -
Rezaei Kaveh 17' -
Cools Dion 13' -
Dennis Emmanuel Bonaventure -  
Peres Luan -  
Openda Lois -  
Letica Karlo -  
Amrabat Sofyan -  
Herbeleef Eupen - Club Brugge

Vooraf