Gent laat geen steken vallen tegen Oostende en versterkt play-off 1-claim
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent wint met het kleinste verschil van KV Oostende

Gent laat geen steken vallen tegen Oostende en versterkt play-off 1-claim
Foto: © photonews

Missie volbracht voor AA Gent. Tegen Oostende won het en zo heeft het de kwalificatie voor play-off 1 nog altijd in eigen handen. Het overwicht was groter dan de score deed vermoeden.

Alles begon goed voor de thuisploeg, waar Birger Verstraete nog eens in de basis mocht staan, met een snel doelpunt van Roman Yaremchuk. Het was Sorloth die het hele veld zomaar mocht oversteken én uithalen. Dutoit werkte niet goed weg en de Oekraïner kon echt niet meer missen.

Gent bleef daarna het balbezit opeisen, maar liet zich wat in slaap wiegen door KV Oostende. De Kustboys -met vier achterin onder Hugo Broos- leken niet over te lopen van goesting, maar kwamen wél nog voor de rust op gelijke hoogte. Bojan Nastic tekende voor een wereldgoal.

Hij kreeg de bal van Coopman en krulde het leer met buitenkant links in de rechterkruising. Een doelpunt dat de monden in de Ghelamco Arena toch deed openvallen. De thuisploeg ging zo met zorgen de kleedkamer in, maar kwam er bevrijd uit. Dompé kon zowaar zijn eerste competitiegoal voor AA Gent laten optekenen na een uitstekende bal van Odjidja.

De nipte voorsprong stond op het bord, maar bleef link. Vooral omdat de thuisploeg kans na kans bleef missen. Rond het uur hadden de jongens van Jess Thorup al veertien keer naar doel gemikt. Twee goals is dan een wel heel karig resultaat. Het bleef spannend tot het einde aangezien Gent plots zwat tien meter inzakte.

D-day in Sint-Truiden

Toch hielden de Buffalo's de zege vast en zo de kansen op play-off 1 gaaf. Diep in extra tijd werd het nog warm toen Guri rakelings over besloot. Het gelijkspel van STVV op bezoek bij Moeskroen zorgt ervoor dat Thorup en co. de onderlinge confrontatie vanop de zesde plaats mogen aanvatten. De hemel klaart dus wat op boven de Ghelamco Arena.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws