Knoopt KRC Genk na een pijnlijke 2 op 9 opnieuw aan met een zege?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

KRC Genk ontvangt degradant Sporting Lokeren in de Luminus Arena

Knoopt KRC Genk na een pijnlijke 2 op 9 opnieuw aan met een zege?
Foto: © photonews

KRC Genk zit in een dipje. De Limburgers sprokkelden slechts twee punten uit hun laatste drie wedstrijden. Thuis tegen Sporting Lokeren, zeker van de degradatie, zit er voor Philippe Clement en co niets anders op dan te winnen.

Lokeren is zeker van een avontuur in 1B volgend seizoen, maar toch is Philippe Clement nog op zijn hoede voor het duel tegen de Waaslanders. "Er is geen druk meer bij hen. Het seizoen is voor hen gedaan", vertelt de Genk-coach over de match tegen Lokeren. "Soms zorgen zulke dingen voor een déclic in het hoofd van de spelers. Dat kan altijd gevaarlijk zijn."

Europees ticket

Genk kan op een nagenoeg volle Luminus Arena rekenen na de 2 op 9 tegen Club Brugge, Antwerp en Charleroi. Bovendien is er een extra motivatie. Een punt volstaat om de reguliere competitie te winnen. "Het is een unieke kans. Sinds de play-offs heeft Genk nog nooit de reguliere competitie gewonnen. Dan heb je al een Europees ticket, dus dan is de doelstelling van voor het seizoen al bereikt."

Bij Lokeren kan coach Glen De Boeck dan weer geen beroep doen op de geblesseerden Miric, Hupperts en Cevallos. Met nog een verplaatsing bij de leider en een thuismatch tegen Cercle Brugge voor de boeg staat er behalve een beetje prestige nog weinig op het spel voor Lokeren. 

De selectie van Sporting Lokeren: De Wolf, Verhulst, Mantel, Marzo, Deschacht, Mpati, Skulason, Monsecour, FilipovicDiaby, Ben Harush, Tirpan, Terki,  Overmeire, Benchaib, Marecek, Musona, Saroka,  De Ridder, Mbayo en Symon

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws