Datum: 10/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Freethiel
Waasland Beveren en Zulte Waregem spelen voor de eer en hun positie

Volg Waasland-Beveren en Zulte Waregem om 18u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Waasland Beveren en Zulte Waregem spelen voor de eer en hun positie

In weinige duels in eerste klasse A gaat het er nog echt om en ook aan de Freethiel staat vooral de eer op het spel. En uiteraard ook de eventuele positie in de eindstand. Waasland-Beveren heeft een overwinning nodig, wil het Zulte Waregem nog kunnen inhalen.

Eerst en vooral zullen de Waaslanders hun publiek nog wel iets te willen bieden. In de vorige thuismatch kreeg dat een doelpuntenfestival te zien, maar wel ferm in het nadeel van het eigen team. De troepen van Custovic gaan dus op zoek naar eerherstel. Het weekend na die 2-6 maakte Waasland-Beveren wel aanspraak op een zege in Oostende.

Zulte Waregem moest na een prima eerste helft en veel mindere tweede op de vorige speeldag zijn meerdere erkennen in AA Gent. Een zeldzaam zwart vlekje op het parcours van Essevee van de voorbije weken. Want voordien had de ploeg van Dury wel een knappe 11 op 15 neergezet, waardoor het oprukte richting middenmoot. Nu is het nog kwestie om die plek vast te houden.

Selectienieuws

Geen van beide teams heeft geschorsten op het strafbankje zitten en ook qua blessures valt het behoorlijk goed mee. Waasland-Beveren mist enkel verdediger Daam Foulon. Zulte Waregem moet het stellen zonder doelman Eike Bansen en ook Erdin Demir is er tegen zijn ex-club niet bij.

Gevecht om posities

De thuisploeg bekleedt momenteel de voorlaatste stek in de Pro League. De teams die er vlak voor staan, hebben evenwel slechts één of enkele puntjes meer. Er zit dus nog plaatswinst in voor de geelblauwen. Voor Essevee lijkt de elfde plaats het hoogst haalbare. Het kan zondagavond een grote stap zetten naar het veilig stellen hiervan. 

Meer nieuws