KAA Gent - Waasland-Beveren

Canadese wonderboy doet het opnieuw en knalt AA Gent voorbij Waasland-Beveren!
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

Jonathan David was opnieuw de man bij AA Gent

Canadese wonderboy doet het opnieuw en knalt AA Gent voorbij Waasland-Beveren!
Foto: © photonews

AA Gent heeft na een ongelukkige één op zes orde op zaken gesteld. De Buffalo's wonnen in eigen huis met 4-1 van Waasland-Beveren en het was opnieuw Jonathan David die de zege veiligstelde.

De jonge Canadees begon opnieuw op de bank en moest 71 minuten wachten op zijn invalbeurt. Toen stond AA Gent wel al op een 1-0 voorsprong tegen de Waaslanders. Het was Yaremchuk die voor die goal zorgde vlak voor rust. Limbombe knalde op Roef en de Oekraïner kopte de rebound binnen.

Tribuneklant Coosemans

Limbombe mocht dus eens van aan de aftrap beginnen aan een competitiewedstrijd van zijn nieuwe club, een eer die ook weggelegd was voor de teruggekeerde Lovre Kalinic. De partij in Polen kwam nog iets té kort op het verlof van de Kroaat, maar hij is opnieuw helemaal terug. Opmerkelijk was wel dat Thoelen op de bank zat en Coosemans in de tribune.

Waasland-Beveren stond wel steviger in het begin dan de voorbije weken tegen Zulte Waregem en Standard, maar toch keek het tegen een achterstand aan bij de rust. Na de koffie zorgde Massop met een onbesuisde strafschopovertreding voor de bijna-doodsteek.

Verstraete knalde, na wat palaveren met de drie andere spelers van AA Gent die dolgraag wilden trappen, mooi hard in de kruising. Toch kwamen de bezoekers nog terug. Plastun liet Vukotic lopen en die kopte de uitstekende corner van Boljevic tegen de netten. We kregen even een flashback naar de eerste speeldag, waarin Zulte Waregem nog op het mes liep, maar Jonathan David zorgde voor de doodsteek.

David's on fire

Hij maakte meteen na die tegentreffer de 3-1 en knalde aan het einde nog de 4-1 tegen de touwen op aangeven van Thomas Foket. Voor de piepjonge Canadees was het zijn vierde doelpunt in drie invalbeurten, wat een start!

Goals

4
1

Balbezit

65
35

Aanvallen

73
47

Gevaarlijke aanvallen

50
27

Schoten op doel

6
6

Schoten naast/over doel

9
10

Geblokkeerde schoten

1
0

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

11
3

Buitenspel

3
1

Fouten

12
4

Vrije trappen

5
15

Doeltrappen

13
13

Inworpen

23
15
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws