Sint-Truiden - Sporting Lokeren

STVV vs. Lokeren breekt pas laat los, resulterend in een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Geen winnaar in STVV - Lokeren

STVV vs. Lokeren breekt pas laat los, resulterend in een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten
Foto: © photonews

STVV en Sporting Lokeren hebben elkaar op speeldag 3 in bedwang gehouden. De zwakke eerste helft konden we meteen doorspoelen. Een kansrijk tweede deel leverde wel animo op.

In de eerste thuismatch van STVV kregen de fans geen goals te zien. Daar leek de partij tegen Sporting Lokeren een vervolg op te worden. Een zoutloze eerste helft leverde nauwelijks wat op.

Geen bal tussen de palen

STVV knutselde halverwege de eerste periode wel een geweldige counter in elkaar. Via Wataru Endo, na zijn doelpunt in Genk door coach Marc Brys in de basis gedropt, belandde het leer bij Cristian Ceballos. De Spanjaard mikte naar de verkeerde kant van de paal. Ook Roman Bezus - de man met de betere traptechniek - en Duckens Nazon - debutant in de basis - schoten naast.

Net als de Kanaries mikten de bezoekers geen enkele bal tussen de palen. Een kopballetje van diepe spits Anton Saroka was het opvallendste feit aan Lokerse zijde. 

Wel gevaar na rust

Na rust kregen we wel enkele ballen binnen het kader te zien. Ceballos ging twee keer zijn kans. Ortwin De Wolf, die de plek van Davino Verhulst innam, ging twee keer goed plat. Aan de overzijde klemde Kenny Steppe een voorzet/schot van Steve De Ridder.

De thuisploeg groeide in de match, maar Bezus en co kregen de bal niet voorbij De Wolf. Tegen alle verwachtingen in viel de goal aan de overzijde. Guus Hupperts zocht en vond de ruimte, en schoof ijzig kalm de 0-1 in doel.

Loon naar werken

De Haspengouwers moesten reageren, en kregen loon naar werken. Jordan Botaka vond de knikker van een bedrijvige nieuwkomer Mohamed Turay, die knap de 1-1 binnenkopte.

Die score bleef op het bord staan, waardoor de Waaslanders de nul wegveegden. STVV speelde in drie wedstrijden evenveel keer gelijk.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws